B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

05 februari 2009

Barcamp Antwerpen Statistieken

Zoals reeds enkele dagen terug hier gemeld is er op 21 maart 2009 een barcamp te Antwerpen. Personen die zich nu nog willen aanmelden komen hopeloos te laat. De 120 plaatsen zijn al allemaal ingevuld en er staan al 26 personen op de reservelijst, kijk zelf maar op de wiki.

Hierbij al enkele fijne statistiekjes over de personen die hun naam op de wiki geplaatst hebben. Op het ogenblik van het onderzoeken van de wiki-pagina (Revision 265 die dateert van February 5, 2009 at 12:42:14 am) bevonden er zich 120 personen op de hoofdlijst en 26 op de reservelijst.
61 van de 120 personen op de hoofdlijst hebben nog geen voorstel van onderwerp.
52 van de 120 personen op de hoofdlijst hebben al wel een onderwerp opgegeven, soms onder voorbehoud
7 van de 120 personen op de hoofdlijst zullen een praktische taak opnemen (organisator, ontvangst, foto's, video, ...)
12 van de 26 op de reservelijst hebben nog geen voorstel van onderwerp, maar willen er toch bij zijn
14 van de 26 op de reservelijst hebben al wel een onderwerp opgegeven, soms onder voorbehoud


Volgens de info op de wiki zullen er 13 slots zijn. In een Twitter-bericht was er sprake van 3 zalen, wat maakt dat er 39 presentaties kunnen verzorgd worden. Het lijkt er op dat alle slots al kunnen gevuld worden. Bovendien zullen er ook een heleboel toekijkers zijn.

Twitter is blijkbaar goed ingeburgerd, 134 van 146 aangemelde personen hebben een twitter account vermeld. Het nieuws dat de wiki open stond voor aanmeldingen heeft zich als een lopende vuurtje op Twitter verspreid.

Het verloop van de aanmeldingen geeft aan dat de beschikbare plaatsen zeer snel ingenomen waren. Je had er alle belang bij om op Twitter te volgen wat er aan de hand was. Na 24 uren waren alle plaatsen ingenomen, wat duidelijk wordt op de onderstaande grafiek. Het leuke van een wiki is dat je de history van een wiki pagina kan raadplegen. Door na te gaan in enkele revisions hoeveel personen er al aangemeld waren kon de onderstaande grafiek opgesteld worden.

1 Bedenking(en) :
Blogger localhost had op 10 februari, 2009 11:04, de volgende bedenking ...

Kun je eventueel die grafiek van het aantal aanmeldingen eens opsplitsen tussen de hoofdlijst en de reservelijst?
Want de reservelijst werd al aangevuld voor de hoofdlijst vol was.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails