B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 maart 2009

De Blogoloog, de grote vergelijkende test

De nieuwe versie van De Blogoloog is deze week gelanceerd. Dit vraagt om een bespreking - in dit eerste bericht - en een vergelijkende test - in dit bericht.

Een tijdje terug was het Dikke Truiendag, een onderwerp dat uitvoerig aan bod kwam op dit blog en op talrijke andere blogs. In welke mate is De Blogoloog in staat om berichten over Dikke Truiendag terug te vinden in vergelijking met enkele andere zoekmachines.

De Blogoloog over dikke truiendag
Op de eerste pagina staan 20 resultaten, van 25/2/2009 tot 14/2/2009. In totaal zijn er 5 pagina's, het oudste bericht dateert van 5/1/2009.Technorati over dikke truiendag
Op de eerste pagina bevinden zich de eerste 10 resultaten, gaande van "16 hours ago" tot "23 days ago". Op de eerste pagina staat dat er in het totaal 101 resultaten gevonden zijn, evenals een grafiekje met het aantal blogberichten per dag. In het totaal zijn er 10 pagina's, het oudste bericht is van "465 days ago".Google Blogsearch over dikke truiendag
Op de eerste pagina zijn ook hier 10 resultaten terug te vinden, van "2 uur geleden" tot "14 uur geleden". In het totaal zijn er volgens Google Blogsearch circa 4,210 resultaten. Op pagina 10 staan berichten van 17/2/2009 tot 16/2/2009.Twitter Search over dikke truiendag
De eerste en enige pagina bevat een 40-tal resultaten - enkel Twitter berichten deze keer, van "26 days ago" tot "about 1 month ago".En nu even nagaan hoe vaak BVLG gevonden wordt.

De Blogoloog over bvlg
In het totaal zjn er 10 pagina's, de oudste vermelding van BVLG bij De Blogoloog is van 7/11/2008.

Technorati over bvlg
Technorati meldt 76 resultaten, de oudste van "320 days ago".

Google Blogsearch over bvlg
Google Blogsearch klopt de overige zoekmachines, er zijn maar liefst 6,660 resultaten.

Twitter Search over bvlg
Er is geen aanduiding van het totaal aantal resultaten, het aantal resultaten wordt volgens de API documentatie beperkt tot maximaal 1500.


De Blogoloog trekt zich aardig uit de slag in deze vergelijking met drie kanjers van zoekmachines. Als je echt volledig wil zijn - als je op zoek bent naar alle mogelijke blog berichten en Twitter boodschappen waar de naam van je bedrijf of product voorko;t, moet je naast De Blogoloog zeker andere zoekmachines gebruiken.

Hierbij nog een suggestie voor De Blogoloog. Het herhalen van de navigatie onderaan zou handig zijn, nu moet er telkens terug naar boven gescrold worden om naar de volgende pagina te kunnen klikken.

Related Posts with Thumbnails