B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 juni 2009

Twitter patronen van politieke partijen

In een eerder bericht kon u kennis maken met de patronen van enkele Belgische Twitter gebruikers.

Naar aanleiding van de voorbije regionale en Europese verkiezingen hebben een heleboel partijen en politici de weg naar Twitter gevonden. Lees ook dit bericht er maar eens op na.

Hoe zien de Twitterpatronen van de Twitter accounts van de Vlaamse politieke partijen er uit ?

De eerste boodschap op de Twitter account van de CD&V verscheen minder dan een maand voor de verkiezingen. Een gemiddelde frequentie van 2 berichten per dag is niet echt veel te noemen.


De Twitter account van Groen is de oudste van de Twitter accounts van Vlaamse politieke partijen. De eerste boodschap dateert van 5 december 2008, een sinterklaasgeschenkje dus. Het aantal berichten piekte naar de verkiezingen toe. Ondertussen is de frequentie al sterk verminderd.


De Twitter account van N-VA is gestart op 16 maart, dus ruim voor de verkiezingen. De frequentie van berichten is niet denderend, 1 bericht om de drie dagen.


OpenVLD is met twitteren gestart op 26 februari. Maar met een frequentie van iets meer dan 1 bericht per dag zullen ze het verschil toch niet maken.


SLP was er sterk mee begonnen, 6 berichten op de eerste dag. Een dikke week later zat het er al op. En sindsdiens is het muisstil. En vermits de partij amper steun vond bij de kiezers valt hier op korte termijn weinig beterschap te verwachten.


De Twitter account van de SP.A is de meest productieve, gemiddeld bijna drie en een halve berichten per dag.De Vlaamse politieke partijen zijn geen hoogvliegers wat betreft het gebruik van hun partij-Twitter account. Zeker nu de verkiezingen achter de rug zijn bestaat de kans dat de Twitter accounts een zeer sluimerend bestaan zullen leiden, tot de volgende verkiezingen. Maar in België weet je nooit wanneer de volgende federale verkiezingen er aan komen. Dat zou wel eens sneller kunnen zijn dan gedacht.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Peter Dedecker had op 16 juni, 2009 13:49, de volgende bedenking ...

Heb je ook een dergelijke vergelijking van de politici? Dat lijkt me iets interessanter dan de partijen, waar men meestal een of ander slachtoffer opzadelt met een taak waar hij/zij niet altijd even veel voeling mee heeft. Ik denk persoonlijk dat @Tinevds hoog zal scoren daarin.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails