B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 september 2008

Hoe een blogger contacteren

Nog niet zo lang geleden kon u hier op dit blog enkele tips vinden die een blogger kan toepassen om er voor te zorgen dat hij gecontacteerd wordt, bijvoorbeeld om op een event aanwezig te zijn of om een product of dienst uit te testen.

Pieter De Wit had daarop gereageerd door te stellen dat een blogger er voor moet zorgen dat hij ook kan gecontacteerd worden. Een voorwaar zeer terechte opmerking. Hierbij een volgend lijstje van tips. Hoe kan je een blogger contacteren ?

  1. Als er een about page op de blog staat, kan je daar meestal contactinfo terugvinden.
  2. Indien de blogger gekozen heeft voor een eigen domeinnaam, kan je proberen een email naar de domeinnaam te sturen, bijvoorbeeld info@domeinnaam.be - voor blogspot.com en wordpress.com blogs zal dit om evidente redenen niet lukken.
  3. Door middel van een Twitter direct message, als de blogger daar ook een account heeft, bijvoorbeeld via Twitter search of Twitdir kan je dit makkelijk op te zoeken.
  4. Door middel van een Facebook message, vooropgesteld dat je de naam van de blogger kent en dat deze zijn profiel niet afschermt.
  5. Door middel van een Linkedin invitation vooropgesteld dat je de naam van de blogger kent en dat je een gemeenschappelijk element hebt zodat hij je een invitatie kan sturen zonder een email adres te moeten opgeven.
  6. Door middel van een Mybloglog message vooropgesteld dat de blogger op zijn blog van Mybloglog gebruik maakt.
  7. In reactie op een gepubliceerd bericht kan je vragen dat de blogger jou zou contacteert.
  8. Door aanwezig te zijn op een bloggersevent zoals blogdinner, blogmeet, barcamp, (boy or girl) geek dinner, ... kan je vaak nuttige contacten leggen.
  9. Via een gemeenschappelijke kennis, maar dan moet je natuurlijk een idee hebben wie uit jouw netwerk over de juiste connecties beschikt.
  10. Via search engine, een algemene zoals Google, of een specifieke personenzoekmachine zoals Wieowie.
Ik ben zelf al op verschillende manieren gecontacteerd. Een about-page op een blogspot-blog plaatsen is niet evident en ontbreekt bijgevolg. Af en toe vermeld ik wel een email adres in berichten (hierbij nogmaals bvlgblog bij gmail). Via de domeinnaam bvlg.be kan je me ook contacteren. De meest originele contactname was een invitation via Linkedin (lees hier meer over in dit bericht).

Laat me weten of je iets hebt aan deze tips. Bijkomende tips zijn ook steeds welkom.

Related Posts with Thumbnails