B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 mei 2009

Het Groot Debat

In het verkiezingsdebat deze avond lieten de verschillende deelnemers een heleboel cijfers vallen. Nadien in de nabespreking op Canvas was het dan aan de VRT om de prestaties van de politici eveneens in cijfertjes te vatten. In tegenstelling tot wat u misschien gewoon bent op deze blog heb ik deze keer geen analyse van de cijfertjes. Ik heb mij daarentegen wel verdiept in de dassen gedragen door de deelnemers aan het debat.

Door de keuze van dit onderwerp plaats ik natuurlijk Mieke Vogels (Groen) in een moeilijke positie. Zij droeg geen das. Ze droeg een paars kleed met een eerder kleine decolleté waar een brede halsketting in te zien viel. Genoeg over de vrouwen, over naar de mannen.


Kris Peeters (CD&V) droeg een effen donkere das, de kleur leek mij donker paars. De das was geknoopt in een smalle knoop.


Dirk Van Mechelen (OpenVLD) droeg eveneens een effen donkere das. De kleur van de das ging ook in de richting van paars, maar was enkele tinten donkerder dan de das van Kris Peeters. De das van Dirk Van Mechelen was de enige das die slecht geknoopt was en die niet mooi aansloot bij zijn hemd.


Geert Lambert (SLP) was de derde deelnemer aan het debat met een effen das. Niettegenstaande paars de kleur van zijn partij is, droeg hij een grijze das, die wel mooi paste bij de kleur van zijn kostuum. Zijn das was eveneens mooi geknoopt in een brede knoop.


Filip Dewinter (Vlaams Belang) droeg een donker pak en een donkere das met enkele witte strepen. De das was ook met een brede knoop geknoopt.


Jean-Marie Dedecker (LDD) had deze keer geen koffiekleurig kostuum aan, zo wat zijn handelsmerk in zijn verschijningen op televisie. Hij droeg net als de vorige deelnemers aan het debat een donker kostuum. In tegenstelling tot de andere deelnemers (met een das) was de das veel lichter van kleur. Hij (of zijn stylist) had gekozen voor een kleur - licht grijs met een ruitjesmotief - die sterk contrasteerde met de kleur van zijn kostuum. De das had een smalle knoop.


Frank Vandenbroecke (SP.A) droeg geen zwart of donkerblauw kostuum zoals de reeds eerder besproken kandidaten. Zijn kostuum was donkergrijs. De das die hij hierbij droeg bevatte grijs en zwart als tinten in een geometrisch patroon.


Bart De Wever (N-VA) was de enige deelnemer aan het debat die gekozen had voor een afwijkende kleur, een bruinige tint. Zijn das, geknoopt in een brede knoop, was net als de das van Filip Dewinter schuin gestreept, met kleuren die nauw aansloten bij de kleur van zijn kostuum.

Enkele trends : (donker) paars was populair, maar niet bij SLP. Brede knopen lijken in te zijn, maar niet bij CD&V en LDD. Zwarte of donkerblauwe kostuums zijn in, maar niet bij SP.A en N-VA. De kleur van de das ondersteunt de kleur van het kostuum, maar niet bij LDD. Geen enkele politicus had de kleur van wijn partij verwerkt in zijn of haar kledij, zelfs bij Groen niet. Maar er zijn natuurlijk veel belangrijkere criteria om politici te beoordelen.

2 Bedenking(en) :
Blogger Unknown had op 01 juni, 2009 09:37, de volgende bedenking ...

Qua randinformatie kan dit wel tellen :-) .

 
Anonymous Steven had op 02 juni, 2009 09:15, de volgende bedenking ...

Je kan er zeker van zijn dat hier niet licht over is gegaan.
Er is onderzoek gedaan en blijkt dat ze op die manier meer vertrouwen wekken.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails