B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 mei 2009

Pascal Vyncke

Zoals Maarten Schenk toegelicht heeft op zijn blog is Pascal Vyncke sinds 26 mei 2009 de talk of the (twitter) town. Een snuggere Twitter user (@SweetCharlie) was toevallig op de pagina terecht gekomen waar alle heldendaden van Pascal Vyncke toegelicht werden, bijvoorbeeld het opstarten van seniorennet.be en bloggen.be, maar ook een heleboel andere zaken. Twitter gebruikers vonden het leuk allerlei gebeurtenissen, IT-gerelateerd maar ook niet IT-gerelateerd, eveneens aan Pascal Vyncke te koppelen. Dit geeft een mooie bloemlezing, voorlopig nog te bekijken via Twitter Search. Vermits Twitter Search maar een archief van maximaal een maand bijhoudt zou het wel eens kunnen dat deze zoekopdracht binnenkort niet meer deze leuke resultaten oplevert. De eerste berichten zijn ondertussen gelukkig vastgelegd in een Twitpic.

De hype is eerder toevallig gestart door een Twitter bericht van @SweetCharlie. Dit bericht is vervolgens vrij snel opgemerkt door @studiomuscle, @ntone, @roelvangils en @stupidnoob. Deze Twitter gebruikers (en nog anderen) konden het niet nalaten zelf ook een of meerdere Twitter berichten over Pascal Vyncke te publiceren. En vervolgens ging de sneeuwbal aan het rollen.

Op basis van de info bekomen via de API van Twitter Search kon ik de onderstaande grafiek opstellen. Het toont het cumulatief aantal Twitter berichten waarin Pascal Vyncke ter sprake kwam (300 tot nu toe) en het aantal Twitter gebruikers verantwoordelijk voor deze berichten (120 tot nu toe). Twitter Search geeft enkel resultaten voor publieke Twitter users (berichten van private users zijn niet doorzoekbaar). Bovendien heb ik gemerkt dat niet alle berichten teruggevonden worden. De grafiek is dus een onderschatting.


Pascal Vyncke zijn reputatie op Twitter is op dit ogenblik sterk in een bepaalde richting bijgekleurd. Een 120-tal Twitter gebruikers hebben hieraan ijverig meegewerkt. @code_is_art, @SweetCharlie, @Stefanvds, @defv, @mschenk en @GlennSchnieders waren hierbij de meest productieve. Of al deze Twitter berichten binnenkort nog consulteerbaar zijn is maar de vraag. De blogposts over dit onderwerp riskeren wel eens veel langer mee te gaan. De reputatie van Pascal Vyncke heeft ten tijde van de verkiezing van de grootste Belg ook al enige averij opgelopen. Maar dit heeft hem blijkbaar niet tegengehouden in al zijn initiatieven zoals te lezen op deze pagina.

Update 1 juni 2009 : een bericht met meer recente cijfers kan je hier vinden.

Related Posts with Thumbnails