B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

08 juli 2009

Tweespeed of het Michael Jackson effect on Twitter

Tweespeed is een nog zo'n applicatie die bovenop Twitter gebouwd is. TweeSpeed is een web service die aangeeft hoeveel Twitter boodschappen er tijdens de laatste minuut gepubliceerd werden. Tweespeed telt enkel de Twitter boodschappen in de public timeline. Berichten van Twitter gebruikers die hun account afgeschermd hebben worden dus niet meegeteld.

De grafiek van Tweespeed toont zeer duidelijk het effect van de herdenkingsdienst van Michael Jackson. Tijdens de herdenkingsdienst waren er pieken tot 20.000 boodschappen per minuut. Op het beeld van de laatste dagen blijkt zeer duidelijk dat er op 7 juli 2009 zo'n 50% meer Twitter boodschappen waren in vergelijking met de voorgaande dagen.Het goede nieuws is dat Twitter deze toevloed van berichten kon verwerken, er waren immers geen klachten van fail whales. Op 25 juni 2009, de dag dat het overlijden van Michael Jackson bekend gemaakt werd kon Twitter daarentegen de toevloed niet aan.

[Image by @raeioul based on original Fail Whale Illustration by @yiyinglu]

Tweespeed is overigens een creatie van enkele Belgen.

1 Bedenking(en) :
Anonymous dailybits weblog had op 09 juli, 2009 15:36, de volgende bedenking ...

Twitter begint bij zulke zaken inderdaad een mooi wetenschappelijk instrument voor communicatieonderzoek.

Mooie tool!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails