B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 januari 2010

Social Media Monitoring Anno 2010

Het Paladin gebeuren (IE8 die zich voordeed als een nieuwe Belgsiche browser) is een leuke case om na te gaan welke gratis monitoring diensten er op dit ogenblik ter beschikking staan. Als er in dit overzicht nog gratis monitoring diensten ontbreken, dan mag je mij dit steeds laten weten via de bedenkingen onderaan.

In de eerste plaats zijn er de klassieke zoekmachines.

Google internet search : 870 resultatenYahoo web search : 463 resultatenBing web search : 155 resultaten, ter info Microsoft is de eigenaar van Bing en de initiatiefnemer van de Paladin actieVervolgens zijn er de blogzoekmachines.

Technorati blog search : geen enkel resultaatBlogpulse : geen enkel resultaatIcerocket blog search : 1 resultaatTwingly blog search : 5 resultatenTrendpedia blog search : 5 resultatenGoogle blog search : 29 resultatenBloglines : 46 resultatenBlogoloog (tweets weggefilterd) : 7 resultatenVoor Twitter zijn er ook enkele monitoringdiensten.

Twitter searchTweetscanTweetmemeAggregatoren mogen niet ontbreken in dit overzicht.

Addict-o-maticSocialmention, bizar dat volgens deze site het sentiment uitgesproken neutraal is en iets meer positief dan negatief, die indruk had ik niet afgaande op de Twitter boodschappenTrendrr : geen resultatenEn dan zijn er nog enkele overige monitoringsites die in geen van de vorige lijstjes thuis hoorden.

Boardtracker : geen resultatenFacebook Lexicon : geen resultatenFriendfeed

6 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 14 januari, 2010 08:48, de volgende bedenking ...

Interessant. Snelle conclusie: voor realtime monitoring moet je (enkel) bij Google zijn?

 
Blogger localhost had op 14 januari, 2010 09:23, de volgende bedenking ...

Pala...WAT?
Sorry, maar dat is écht volledig aan mij voorbij gegaan.

Blijkbaar is dat een browser die niet op Linux of Mac werkt? Dan is het de naam browser niet waard.

 
Anonymous big blogger had op 14 januari, 2010 13:38, de volgende bedenking ...

@localhost: kan een visie zijn maar kort door de bocht. Een auto die niet op alle terreinen rijdt is dan ook geen auto?

Laat iedereen gewoon gebruiken wat hij wil. Ie8 is voor mij gelijkwaardig aan firefox bv. Voor mij.

 
Blogger Bruno Peeters had op 14 januari, 2010 17:25, de volgende bedenking ...

@localhost

De essentie van dit bericht heeft niets met paladin te maken, ik wou enkel aantonen hoe je de buzz in verschillende social media platformen kan nagaan met gratis tools.

 
Blogger Bruno Peeters had op 14 januari, 2010 17:53, de volgende bedenking ...

@tijs

Ik zou zeker Twitter search ook bekijken. Twitter search geeft geen totaal aantal tweets, maar voor paladin en getpaladin zijn het er al een heel pak (zelfs als je je beperkt tot de relevante tweets).

 
Anonymous Anoniem had op 16 januari, 2010 21:04, de volgende bedenking ...

@Tijs Indien je een buzz live wil opvolgen is Google zeker niet het beste middel. Op de screenshot zie je dat er buiten de officiële website maar twee resultaten gevonden zijn die iets te maken hadden met Paladin.

Wat een verschil met bijvoorbeeld search.twitter.com , waar je honderden relevante tweets kan vinden als je gewoon naar 'Paladin' zoekt. (Duid wel Nederlands als zoektaal aan, en geef eventueel een tijdskader in)

Wanneer je binnen een paar weken zoekt naar een goed samenvattend artikel over de 'Paladinbuzz', zal Google uiteraard wél de aangewezen zoekmachine zijn.

Ze zijn momenteel wel aan het experimenteren om korter op de bal te spelen. zo krijg je op de internationale editie regelmatig live resultaten te zien tussen je zoekresultaten. Als je daar dan op klikt om je op een soort aangepaste Google die wel overweg kan met realtime resultaten.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails