B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 december 2009

Markante social media persoonlijkheid september 2009 : Imke Dielen


Vanaf 24 september lag het boek van Imke Dielen in de boekhandels. Imke Dielen is een alter ego bedacht door Helena Van Eykeren. Op de blog www.imkedielen.be onderhoudt Imke Dielen haar lezers al drie jaar met verhaaltjes uit haar dagelijkse leven. Op vraag van uitgeverij Ludion heeft Helena de overstap gemaakt van het online medium "blog" naar het offline medium "boek". Er waren voordien reeds boeken verschenen over blogging als fenomeen, maar voor zover mij bekend was er in het Nederlandstalige taalgebied dergelijke overstap nog niet gemaakt. In het boek wordt een blogstijl gehanteerd, waar aan de hand van korte verhaaltjes inkijk gegeven wordt in de persoonlijkheid van Imke Dielen. Vandaar dat Imke Dielen de titel van markante social media persoonlijkheid van september 2009 krijgt.

Helena Van Eykeren verstopte zich lange tijd achter Imke Dielen. Op haar blog verschenen ook verschillende foto's, waar ze echter nooit herkenbaar op verscheen. Binnen de blogosfeer leidde dit tot pogingen om uit te zoeken wie er zich achter het pseudoniem verschuilde. Na een tijdje was binnen de blogging incrowd de persoon achter Imke Dielen bekend. Een anonieme blogger kan er voor kiezen om anoniem te blijven, maar dit houdt in dat je als anonieme blogger geen offline contacten met andere bloggers kan aangaan. Als je het een beetje handig aanpakt als blogger kan je ook uitgenodigd worden voor allerlei events, of producten of diensten uitproberen. Als anonieme blogger zal je hiervoor natuurlijk niet uitgenodigd worden.

Ik ben benieuwd of er in 2010 nog Belgen die in het social media gebeuren actief zijn net als Imke Dielen de stap zullen zetten een boek te schrijven. Wie zal er volgen om de stap van het online gebeuren naar het offline gebeuren te zetten ?

U kan het overzicht van alle markante social media persoonlijkheden hier terugvinden.

Foto : Lamazone

Related Posts with Thumbnails