B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 december 2009

Markante social media persoonlijkheid augustus 2009 : Familie Vuijlsteke


In augustus laat Michel Vuijlsteke op zijn blog weten dat zijn dochter Anna naar het ziekenhuis moet. Van een ogenschijnlijk onschuldige aandoening veroorzaakt op een roltrap evolueert het op veel te korte tijd naar een spoedopname in de gespecialiseerde afdeling voor intesieve zorgen voor kinderen in het UZ Gent. Het verder verloop van de opname in het ziekenhuis is te volgen op de blogs van beide ouders, bij Michel en bij Sandra. Deze gebeurtenissen lokken op beide blogs een heleboel blijken van medeleven uit.

Michel en Sandra bloggen beide regelmatig over hun dagelijkse leven. Ze bieden buitenstaanders een inkijk in hun dagelijkse leven, in hun keuken, in hun verbouwingen, in de belevenissen van hun kinderen. Sommigen hebben al opgemerkt dat blogging op zijn retour is, dat personen die al lang aan het bloggen waren afgehaakt hebben, dat de blogfrequentie op andere blogs aanzienlijk minder is en dat er weinig nieuw bloggers bijkomen. Lifeblogging met uitgebreide berichten lijkt vervangen te worden door korte statusboodschappen op Facebook. Michel en Sandra bewijzen echter dat sommige lifebloggers van het eerste uur nog steeds doorzetten. Indien er zich een zeer speciale gebeurtenis voordoet, zoals de spoedopname van Anna, dan komt er spontaan en snel een hele golf van medeleven. In tegenstelling tot wat sommigen enkele jaren terug poneerden zal lifeblogging niet mainstream worden, maar er zullen steeds pareltjes blijven bovendrijven.

Mocht u het nog niet gelezen hebben op de blogs van Michel en Sandra, alles is gelukkig goed gekomen met Anna.

U kan het overzicht van alle markante social media persoonlijkheden hier terugvinden.

Foto : Pieter Baert

Related Posts with Thumbnails