B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

24 februari 2010

Twitter in België

Af en toe wordt de vraag wel eens gesteld hoeveel Twitter accounts er in België te situeren zijn : Hoeveel Belgen "zitten" er op Twitter ?

Dit leidt tot een volgende vraag, wat zijn de criteria om te bepalen of een Twitter account uit België afkomstig is ? Is het voldoende dat de location uit het profiel verwijst naar Belgium, België of Belgique of naar een specifieke locatie in België ? Maar een heleboel Twitter accounts bevatten geen bruikbare locatie. Moet er dan ook naar de naam van de Twitter account gekeken worden, of de URL, of de info uit het bio ? Of moet het afgeleid worden uit de Twitter berichten, indien de info uit het profiel geen uitsluitsel biedt ?

Twitter bevat geen directory van Twitter accounts per locatie. Gelukkig zijn er wel een aantal sites die enige hulp bieden om Twitter accounts voor een opgegeven locatie op te sporen. Dit vraagt om een overzicht.

Twellow : 11.256 Twitter accounts voor Belgium


Tweepz : 10.443 Twitter accounts voor Belgium


Tweepsearch for Belgium : 9.966 Twitter accounts


Twitdir : 2.685 Twitter accounts met Belgium in de location


Twitterholic : 2.428 Twitter accounts


Tweetmondo : 1.883 Twitter accounts voor Belgium


FollowerWonk : 780 Twitter accounts voor Belgium


Twittermap België : 420 Twitter accounts in België


TwitterScore : 223 Twitter accounts voor Belgium


GeoFolloow : 11 Twitter accounts voor BelgiumDan zijn er nog enkele sites die je wel lijstjes geven van Twitter accounts uit België, maar die er niet bij vertellen hoeveel Belgische Twitter accounts ze wel kennen.

LocaFoloow : Twitter accounts voor Belgium


Tweepfind


Twitseeker : Twitter Conversation Search Results for Belgium


Twittergids : Top 100 volgens followers


Twitter Grader : Top users by Location


Wefollow : directory van Twitter users die zichzelf toegevoegd hebbenZelfs Google kan je gebruiken om Twitters accounts uit België te zoeken.

Google


Hoeveel Twitter accounts nu effectief in België te situeren zijn blijft nog steeds een open vraag, de hierboven getoonde sites blijven hierop immers het antwoord schuldig.

3 Bedenking(en) :
Anonymous Bart had op 24 februari, 2010 23:46, de volgende bedenking ...

Ik probeer alle Vlaamse accounts te volgen. (En enkel Vlaamse accounts.) Dat cijfer kan misschien ook een indicatie geven.

 
Blogger Pim Schaaf had op 22 maart, 2010 10:48, de volgende bedenking ...

Ik heb het idee dat recruitment via Twitter in Belgie ook achterblijft ten opzichte van andere landen zoals NL, DE en GB.

Je onderzoek lijkt aan te tonen dat het aantal Twitter gebruikers lager ligt dan eerder genoemde landen. Dat zou een reden kunnen zijn voor Belgische recruiters om minder actief zijn op Twitter.

Express.be schrijft Recruiters beginnen Twitter als wervingskanaal te ontdekken.

 
Anonymous Huidspecialist had op 15 augustus, 2010 22:13, de volgende bedenking ...

Interessant blog! Leuk om door te lezen, keep up the good work!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails