B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 april 2011

Parijs-Roubaix

Als er een belangrijke sportgebeurtenis is, kan je vooraf in de kranten en op websites allerlei beschouwingen lezen over wie de wedstrijd zal winnen. Laten we eens kijken of we de brute kracht van Twitter kunnen gebruiken om de winnaar van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix te voorspellen.

Op dit ogenblik zijn de renners nog juist niet vertrokken, het is dus nog een mooie momentopname om de populariteit van de renners op Twitter te peilen. Als je zou moeten afgaan op het aantal vermeldingen in tweets, welke renner zou dan de wedstrijd winnen ?

Voor meer dan 100 renners op de definitieve deelnemerslijst (die 197 renners telt) is er geen enkele tweet te vinden waarin ze vermeld worden. Ik ga dus ook niet beginnen deze renners hier op te lijsten, laat staan ze in tweets vermelden.

Dit zou afgaande op de tweets van "Roubaix" en de familienaam van de renner de top 10 zijn :

Cancellara : 671 tweets
Boonen : 337 tweets
Hushovd : 196 tweets
Hincapie : 160 tweets
Ballan : 158 tweets
Cavendish : 105 tweets
Chavanel : 98 tweets
Veelers : 84 tweets
Cooke : 79 tweets
Roelandts : 70 tweets

En is het maar afwachten of Cancellara effectief Parijs-Roubaix zal winnen. Binnen enkele uren en enkele duizenden tweets later zullen we het weten.

PS Er rijden twee Chavanels mee, Sébastien Chavanel en zijn meer bekende broer Sylvain Chavanel. Maar beide broers tesamen slagen er niet in om beter dan de zevende plaats te scoren. Er rijden nog twee andere broers mee, Edward King en Benjamin King, wat niet voldoende is om gecombineerd in de top 10 te komen.

Related Posts with Thumbnails