B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 december 2009

Markante social media persoonlijkheid juni 2009 : Philippe Borremans


Van Marcke Groep maakte in juni bekend dat Philippe Borremans aangeworven werd als Chief Social Media Officer. Philippe Borremans rapporteert daarbij aan Caroline Van Marcke, bestuurder van de Van Marcke Groep. Als Chief Social Media Officer is Philippe Borremans verantwoordelijk voor alle online collaboratie en het gebruik van sociale media binnen de bedrijven van de groep. De aanstelling van vermoedelijk de eerste Chief Social Media Officer in België is voor mij de aanleiding om Philippe Borremans uit te roepen tot markante social media persoonlijkheid voor juni 2009.

Philippe Borremans is een public relations professional met meer dan 14 jaar ervaring. Hij heeft lange tijd voor IBM gewerkt waarbij hij onder meer betrokken was bij het uitwerken van de blogging guidelines. In 2008 was hij betrokken bij het opstarten van Blackline Consulting, een onderdeel van Leads United gespecialiseerd in social media. In 2009 was Philippe Borremans teruggekeerd naar IBM, waarna hij uiteindelijk bij Van Marcke groep belandde. Vanuit zijn posities als Chief Social Media Officer heeft Philippe Borremans het mogelijk gemaakt dat in november 2009 de Girl Geeks van de Brussels Girl Geek Dinners het Big Blue gebouw, een paradepaardje van Van Marcke Belgium bezochten.

Philippe Borremans is al geruime tijd actief als social media trainer en spreker op social media events. Hij is sinds april 2005 auteur van de Conversationblog.

U kan het overzicht van alle markante social media persoonlijkheden hier terugvinden.

Related Posts with Thumbnails