B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 december 2009

Markante social media persoonlijkheid juli 2009 : Kris Hoet


Op 12 juli plaatste Kris Hoet een bericht op zijn blog dat hij een nieuwe job gevonden had, als head of strategy bij Duval Guillaume. Kris was daarvoor in mei ontslagen door Microsoft, iets wat hij totaal niet verwachtte (zie ook deze aankondiging op zijn blog).

Sinds 2004 was Kris Hoet in diverse functies bij Microsoft betrokken bij het marketing gebeuren, eerst voor Microsoft België en nadien op EMEA niveau. Kris Hoet was binnen het internationale marketing gebeuren gerespecteerd als een marketeer met een duidelijke visie. Hij was betrokken bij een heleboel succesvolle marketing initiatieven van Microsoft. Dit leidde er onder meer toe dat er van talrijke kanten reacties kwamen op zijn onverwachte ontslag. Kris Hoet kon zich enigzins troosten met het feit dat hij niet de enige persoon was waarop Microsoft niet langer beroep wenste te doen. Verschillende Microsoft medewerkers die betrokken waren met de contacten naar het social media gebeuren werden tegelijkertijd ontslagen : Miel Van Opstal, Geert Desager, Sylvie Irzie, Beatrice De Mahieu, ... Het leek er op dat Microsoft van mening was dat investeren in relaties naar het social media gebeuren minder prioriteit moest krijgen in tijdens van crisis. Bij de lancering van Windows 7 later op het jaar had Microsoft er nog aan gedacht bloggers uit te nodigen, maar de inspanning naar de blogosfeer was veel minder in vergelijking met de inspanningen die voor Windows Vista gedaan werden.

Om een nieuwe job te vinden maakte Kris Hoet volop gebruik van het social media gebeuren zelf, onder meer door de introductie van de #hirefriday tag op Twitter.

U kan het overzicht van alle markante social media persoonlijkheden hier terugvinden.

Foto : Pieter Baert

Related Posts with Thumbnails