B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 oktober 2006

Verkiezingsdrukwerk te Bertem

Geachte kandidaten van de gemeenteraadsverkiezingen te Bertem,

De gemeenteraadsverkiezingen liggen nu reeds meer dan een week achter ons. Hopelijk zijn de successen goed gevierd en de teleurstellingen verwerkt. Ik heb vernomen dat de oude coalitie haar werk verder zet. Ik heb begrepen dat de CD&V-NVA kandidaten onder u ontgoocheld zijn omdat ze niettegenstaande de grootste vooruitgang niet beloond worden met opname in het bestuur van de gemeente. In het straatbeeld van de gemeente Bertem zijn de meeste uitingen van verkiezingspubliciteit reeds verdwenen. Gelukkig maar, de verzameling bordjes en verkiezingsaffiches was niet altijd mooi om zien.


Ondertussen heb ik thuis nog een stapel verkiezingsdrukwerk liggen. Ik heb alle folders, brieven, kaartjes die u via mijn brievenbus bezorgd hebt bijgehouden. Ik vermoed dat u misschien wel geïnteresseerd bent in welke partij in de verspreiding van verkiezingsdrukwerk het beste scoort ?

CD&V-NVA : 22 stuks, 266 gram
Gemeentebelangen-VLD : 16 stuks, 243 gram
sp.a-spirit : 6 stuks, 91 gram
Groen! : 2 stuks, 21 gram
Vlaams Belang : 2 items, 28 gram
NVA: 1 item, 10 gram
totaal : 49 stuks, 0,660 kilogram

De kandidaten van de CD&V-NVA mogen zich gelukkig prijzen dat hun partij in deze competitie wel als eerste uit de bus komt. Mag ik sommige kandidaten van zowel CD&V-NVA als Gemeentebelangen-VLD er op wijzen dat ze er in geslaagd zijn enkele folders en zogezegd persoonlijke brieven meermaals in mijn brievenbus te droppen. Een dergelijke verspilling had eerder een negatieve invloed op mijn stemgedrag.

Volgens de website van de gemeente Bertem telt de gemeente 3531 gezinnen. Indien u alle gezinnen dezelfde hoeveelheid verkiezingsdrukwerk bezorgd heeft, houdt dit in dat u 2330 kilogram papier in de gemeente Bertem verspreid heeft. Mijn stapel verkiezingsdrukwerk zal binnenkort zijn weg vinden naar het containerpark. Hopelijk hebben de andere gezinnen van Bertem hun oogst dezelfde bestemming gegeven. Mag ik u vragen of u als kandidaten van de gemeenteraadsverkiezingen van plan bent de burgers een extra gratis toegangsbeurt tot het containerpark te schenken voor het deponeren van de 2330 kilogram nutteloos geworden verkiezingsdrukwerk ?

Ik dank u bij voorbaat aan de aandacht die u aan dit verzoek zal besteden.

Technorati : - -

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 17 oktober, 2006 08:48, de volgende bedenking ...

Heb je dit echt verstuurd. Zou wel cool zijn.

 
Anonymous Anoniem had op 18 oktober, 2006 11:00, de volgende bedenking ...

Zo'n verspilling, 't is zielig.

 
Anonymous Anoniem had op 28 oktober, 2006 15:36, de volgende bedenking ...

Misschien een goede tip: je kan je ook de moeite en nutteloze rit naar het containerpark besparen door het verkiezingsdrukwerk gewoon mee te geven met de GRATIS maandelijkse huis-aan-huisophaling voor papier en karton.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails