B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

22 mei 2008

Nieuwe nummerplaten op komst

Wat lees ik zopas in de RSS feed van GVA : Nieuwe nummerplaten klaar voor bestelling

Op de site van de krant gaat het verder : De Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) is klaar voor de overstap naar de nieuwe nummerplaat in ons land. De eerste plaat nieuwe stijl (001-AAA) zal binnen enkele weken uitgereikt worden.

Dat de nummerplaten huidige stijl binnenkort uitgeput zijn heeft u reeds vroeger op dit blog kunnen lezen (bijvoorbeeld hier).

Een kennis heeft mij onlangs laten weten dat hij reeds een YMQ nummerplaat gespot heeft in het Leuvense. De nummerplaten oude stijl zijn bijgevolg helemaal niet uitgeput. Nog steeds volgens het GVA-artikel : Verwacht wordt dat in september alle oude nummerplaten opgebruikt zijn. Zelf had ik eerder op 15 oktober gegokt.

De nieuwe nummerplaten (eerst de cijfers en dan pas de letters) zullen voorlopig enkel toegekend worden aan personen die hun nummerplaat via het internet aanvragen. Wie de eerste plaat zal krijgen is nog niet bekend gemaakt. Het zal blijkbaar geen BV of WC zijn (Bekende Vlaming - Wallon Connu) : De eerste nieuwe nummerplaat, met de combinatie 001-AAA, zal aan een willekeurig iemand uitgereikt worden.

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 26 mei, 2008 11:31, de volgende bedenking ...

Nu zit ik al aan YNG ;-)
Op radio 1 gehoord van een DIV-woordvoerder: hun stapel CD-nummerplaten (Corps Diplomatique) waren op en daar zijn ze al met de nummers vanvoor begonnen (001-ACD ?)
Zaterdag trouwens een CDZ-xxx gezien, dus dat lijkt te kloppen.

 
Blogger Bruno Peeters had op 01 juni, 2008 22:10, de volgende bedenking ...

Ik heb daarstraks een YNF gezien, ik loop nog steeds achter ...

 
Anonymous Anoniem had op 05 juni, 2008 16:20, de volgende bedenking ...

Even corrigeren: de nieuwe CD-nummerplaten zien er als volgt uit: CD-123B (Bron: wegcode.be)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails