B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 februari 2010

Norton en Firefox


Al een tijdje heb ik Norton 360 geïnstalleerd op enkele PC's. Sinds enkele dagen - na een update van Norton 360 - staat er zonder dat ik er om gevraagd heb op al deze PC's een extra toolbar in Firefox.


Met alle middelen van de wereld is die toolbar niet weg te krijgen. Je zou bijvoorbeeld toch mogen verwachten dat indien je in de lijst van add-ons op "disable" klikt dat de toolbar definitief verdwijnt. Na de volgende herstart van de PC staat die toolbar er gewoon terug. Bij de vorige versie van Norton waren er nog truken die je kon uithalen om die toolbar weg te halen, door bepaalde bestanden te verwijderen of door enkele registry entries manueel te schrappen. Je kan nu de toolbar eventjes verwijderen, maar na de volgende herstart van je PC zorgt de Norton software er voor dat de toolbar weer netjes verschijnen.


In de support forums van Mozilla zijn verschillende discussies (bijvoorbeeld deze en deze) gewijd aan dit voorval. Dat de personen die in deze discussies reageren niet opgezet zijn met de actie van Norton is een open deur intrappen.

Wat mij aan dit voorval stoort is dat Norton zich het recht toeëigent om te mogen beslissen dat alle gebruikers van hun software een Firefox add-on steeds te zien krijgen. Dit getuigt mij van heel weinig respect ten opzichte van de gebruikers van Norton software. Mogen gebruikers zelf niet beslissen welke toolbars zij willen zien ?

Een mogelijkheid om van dit probleem verlost te zijn is het gebruik van een andere browser (Microsoft Internet Explorer of Google Chrome), of het volledig verwijderen van Norton software, maar dit lijken mij geen geldige oplossingen te zijn. Norton zou moeten rekening houden met gebruikers. Als een gebruiker op "disable" add-on klikt, moet deze beslissing van een gebruiker gerespecteerd worden.

3 Bedenking(en) :
Blogger Paul Cobbaut had op 28 februari, 2010 12:02, de volgende bedenking ...

Norton was een deftig product, totdat Symantec het kocht (ergens rond 1991 denk ik). Sindsdien ben je beter af met Grisoft AVG, of Kaspersky of Avast... of zelfs McAfee.

 
Anonymous Huug had op 28 februari, 2010 15:29, de volgende bedenking ...

Jarenlang free Avira gebruikt en nu met een nieuwe pc met W7 erop wreed content van MSE:
http://www.microsoft.com/Security_Essentials/

 
Anonymous Norton van Symantec had op 03 maart, 2010 08:39, de volgende bedenking ...

Hallo Bruno

Deze toolbar is een onderdeel van onze all-in-one Norton 360 oplossing. Zo weet je onder andere of de site waar je op surft, veilig is.

Maar we begrijpen je feedback. We hebben onze specialisten dan ook naar je FF-opmerking laten kijken, en ze weten wat aan de oorzaak ligt.

We plannen om dit voor álle gebruikers tegelijk op te lossen dmv een update patch. Een juiste datum hebben we daar nog niet voor, maar we plannen een update op ons Forum (zie http://community.norton.com/) zodra die datum bekend is.

Hopelijk kan jij toch nog even met Norton 360 verder zo?

Vriendelijke groeten

Het Norton van Symantec-team

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails