B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 juni 2011

Twunchq

Gisteren vond de vierde twunchq plaats. De twunchq is een variant op de oorspronkelijke twunch formule. Deze variant is bedacht door minister Vincent Van Quickenborne. Een twunch hield oorspronkelijk in dat enkele personen via Twitter afspraken op een middag in een restaurant, typisch een fast food of een wok resto. Doel van een twunch is het elkaar ontmoeten en wat bijpraten. Op de twunchq's liggen er massa's broodjes klaar voor de aangemelde personen. Deze zijn ook in veel grotere getale aanwezig dan voor de "gewone" twunches. Het voornaamste verschil zit 'm in de presentaties die gebracht worden. Elke twunchq had een specifiek thema. De twunchq van gisteren had maar één spreker, maar dan een klepper van formaat, meer bepaald Geert Noels. Het thema van zijn presentatie was "Economie en sociale media".

Ik heb zojuist nog 348 tweets gevonden waarin de term "twunchq" voorkwam. Via wordle.net is het zeer eenvoudig een woordenwolk aan te maken voor deze tweets. De eerste woordenwolk bevat alle tweets, zonder enige opkuis. In deze versie vallen maar drie woorden op : twunchq, @geernoels en @vincentvq.


In de tweede variant heb ik de term "twunchq" uit de tweets verwijderd, net als "RT" (de retweets). Het resultaat is dat nog steeds twee woorden dominant zijn.


Indien de twitteraccounts van belangrijkste twee personen op hun beurt ook verwijderd worden komt een plaatje naar voor waarop nog andere woorden duidelijk te herkennen zijn.


Het was er interessant, leuk, druk en bijgevolg ook zeer warm. U kan de opname van de livestream nog steeds bekijken op ustream.tv. De slides zullen binnenkort ongetwijfeld ook wel ergens gepubliceerd worden. Via de blogs van Vincent Van Quickenborne en Geert Noels zal dit zeker aangekondigd worden.

Related Posts with Thumbnails