B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 juni 2008

Waarde van Linkedin

Linkedin, het meest bekend social network voor professionals, krijgt extra funding. Het management van Linkedin is er in geslaagd 53 miljoen dollar extra kapitaal aan te trekken, verstrekt door private investment firm Bain Capital Ventures. In het kader van deze kapitaalsverhoging is bekendgemaakt dat de waardering van Linkedin 1 miljard dollar is. Linkedin zegt meer dan 23 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben. Door de waardering te delen door het aantal gebruikers bekom je 44 dollar. Elke gebruiker voegt bijgevolg 44 dollar waarde toe.

Ik heb ook eventjes gekeken naar de waardering van twee andere sites.

Een tijdje terug werd van Facebook gesteld dat het 15 miljard dollar waard zou zijn. Op dit ogenblik zijn er 80 miljoen gebruikers. Dit levert 188 doller per gebruiker op, wat toch een pak meer is dan de waardering van Linkedin.

Xing, een Europese social networkingsite die ook mikt op professionele gebruikers, telt 5,7 miljoen gebruikers. De aandelen van Xing zijn genoteerd op de beurs van Frankfurt. Tegen de koers van daarstraks (35,9 euro) en iets meer dan 5,2 miljoen aandelen heeft Xing een beurswaarde van 187 miljoen euro of 290 miljoen dollar. Per gebruiker komt dit neer op 51 dollar, wat in de dezelfde grootteorde is als het cijfer voor Linkedin.

Hoe zou het staan met Netlog ? Zou dit Belgisch bedrijf ook een waardering kunnen bekomen op basis van 44 dollar (of 28 euro) per geregistreerde gebruiker ? Of zou eerder het prijskaartje van Facebook moeten gehanteerd worden : 188 dollar of 121 euro per gebruiker ? By the way, Netlog telt ondertussen al 35 miljoen gebruikers.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 22 juni, 2008 22:07, de volgende bedenking ...

Da's dus de marktwaarde.

Waarde voor de gebruiker is ongeveer hetzelfde als die van een prepuberaal poëzieboek...

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails