B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 juni 2008

Tom Boonen

Dat Tom Boonen op z'n minst één keer aan de cocaine gezeten heeft is ondertussen ruimschoots bekend. De hele heise die er rond gemaakt wordt vind ik een beetje teveel van het goede. Volgens de regels die nu binnen de wielersport gelden kan hij geen straf krijgen. De paniekerige reacties om hem toch te bestraffen zijn voor mij een stap te ver. Een Tour De France waar zowel de gele trui en de groene trui van het voorbije jaar om zeer betwistbare redenen niet mogen starten is geen wedstrijd waar de beste zal winnen. Twee belangrijke kandidaten op beide truien worden vooraf aan de kant gezet.

Binnen het wielermilieu proberen sommigen nu heiliger te zijn dan de paus, met financiële gevolgen voor sommige betrokkenen. Dezelfde moraal wordt niet gehanteerd in andere milieu's. Als na afloop van Rock Werchter ook dopingcontroles zouden uitgevoerd worden, dan zou het mij niet verbazen dat bij sommige artiesten ook niet toegelaten stoffen in de urine of in het bloed gevonden worden. Zal dit dan ook tot gevolg hebben dat de betrokken artiesten een jaar (of langer) aan de kant moeten blijven ? Topmanagers van bedrijven worden aan grote druk bloot gesteld. Naar verluidt zijn er ook topmanagers die af en toe producten tot zich nemen (bijvoorbeeld in dit geval). Moeten dergeljke managers ook een jaar uit hun functie gezet worden ?

In ieder geval, Tom Boonen heeft een stommiteit gedaan. De gevolgen ervan mogen echter niet buiten proportie zijn.

4 Bedenking(en) :
Blogger frank_be had op 12 juni, 2008 17:43, de volgende bedenking ...

Alles staat of valt met de vraag of je Sport (en topsport in het bijzonder) anders moet benaderen dan een managersfunctie of een andere job.

Maw: wat is sport? En wanneer is sport geen sport meer? Mag Tia H. "jump" schoenen met veren aandoen om me te helpen hoger te springen? Waar leg je de grens?

 
Blogger boskabout had op 12 juni, 2008 21:56, de volgende bedenking ...

Het blijft een beroep, en in elk beroep moet je presteren... Terechte vergelijking met de rocksterren trouwens, deze hebben een nog grotere voorbeeldfunctie dan een sporter!

 
Anonymous Stijn had op 13 juni, 2008 01:28, de volgende bedenking ...

Of politici, na lange nachtelijke onderhandelingen.

 
Anonymous Steven had op 16 juni, 2008 14:50, de volgende bedenking ...

Het is niet alleen de coke. Als gezicht van een campagne voor verkeersveiligheid te snel rijden, onder invloed rijden,... is niet echt verstandig. Tom Boonen verdient goed geld met het imago dat hij heeft opgebouwd. Dankzij de media-aandacht die hij krijgt kan (kon) hij veel beter onderhandelen bij zijn contract. Beetje flauw om er eerst goed aan te verdienen en als het minder gaat er niet tegen te kunnen.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails