B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

19 juni 2008

Grootste blogwebsite van Vlaanderen

6minutes meldt dat het blogplatform bloggen.be naar eigen zeggen het grootste gratis blogwebsite van Vlaanderen zou zijn.

Bloggen.be telt meer dan 44.000 actieve blogs en heeft daarvoor een opslagcapaciteit van 1 gigabyte. 6minutes heeft enkele bedenkingen over het mysterieuze karakter van de blijkbaar anonieme persaankondiging van bloggen.be. Opmerkelijk is dat personen met blogs op het bloggen.be platform nooit opdagen op blogevents zoals blogetentjes, geek dinners (male & female) en barcamps. De bloggers op bloggen.be vormen blijkbaar een community op zichzelf die niet gelinkt is naar de community van bloggers op blogspot.com (zoals dit blog), wordpress.com of zelf gehoste blogs.

In de persaankondiging verklaart bloggen.be maar liefst 28,5 miljoen bezoekers te tellen. Volgens Alexa is de trafiek naar bloggen.be toch aanzienlijk lager dan de trafiek naar skynetblogs.be, de gratis blogdienst van Belgacom, zoals blijkt uit het onderstaande plaatje.


Wat zou nu echt de grootste, meest bezochte en belangrijkste blogplatform in Vlaanderen en België zijn ? Is het bloggen.be, seniorennet.be, skynetblogs.be, blogspot.com, wordpress.com, typepad.com, skyrock.com, skyblog.com, netlog.com of zou het wel eens Windows Live Spaces kunnen zijn ?

5 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 19 juni, 2008 10:40, de volgende bedenking ...

De claim is overduidelijk bullshit... In de statistiekenpagina bij Bloggen.Be staat dat er in totaal 44.690 blogs zijn. Dat die allemaal 'actief' zijn vind ik moeilijk te geloven.

Om ze even af te scannen gaat moeilijk zijn, want hun lijst met 'alle' blogs is momenteel kapot.

http://www.bloggen.be/overzicht_alle_blogs_bloggen.php

 
Blogger Bart Van Belle had op 19 juni, 2008 10:51, de volgende bedenking ...

pittig detail: Pascal Vyncke zit toch achter bloggen.be? bij Seniorennet goochelen ze op dezelfde manier met cijfers ;-)

 
Anonymous Anoniem had op 10 juli, 2008 22:03, de volgende bedenking ...

De layouts passen wel een beetje bij het seniorenimago
Ik heb op bloggen.be zelf een half dozijn blogjes opgestart om wat links te dumpen..
De grote netwerken zijn over het algemeen niet echt selectief bij het publiceren van cijfers.

 
Blogger Paul Cobbaut had op 01 augustus, 2008 14:49, de volgende bedenking ...

grootste blog bij de jeugd: netlog denk ik.
Van bloggen.be had ik nog nooit gehoord.

paul

 
Blogger Paul Cobbaut had op 01 augustus, 2008 14:54, de volgende bedenking ...

bij de 60 recents bijgewerkte blogs staan er enkele bij die al twee weken geen update hebben gehad (houtem) of die een foutboodschap geven (control).

zever dus die claim.

paul

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails