B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 oktober 2009

Bike To Work Wedstrijd

Bike To Work, het initiatief om werknemers aan te zetten de fiets te gebruiken voor verplaatsingen naar het werk, heeft de resultaten van haar eerste wedstrijd bekend gemaakt. Het was de bedoeling per deelnemend team van maximaal 4 personen een fietsgraad van minstens 50% te bekomen. Van maandag 7 september tot vrijdag 2 oktober legden meer dan 160 teams 280.000 kilometer af in meer dan 13.000 fietsritten. Op 22 september - de Europese dag zonder auto - liep de prestatie op tot meer meer dan 17.000 km. Van de meer dan 160 ingeschreven teams haalden 128 teams de vooropgestelde fietsgraad van minstens 50%. De 25 teams die via een loting in de prijzen vielen kan je op de site van Bike To Work bekijken. Twee bedrijven domineren de lijst van winnende teams. Teams van BNP Paribas Fortis fietsten naar huis met 8 prijzen, Dexia teams behaalden 7 prijzen. Twee bedrijven kregen bijgevolg 15 van de 25 prijzen. Waar blijven de andere grote bedrijven in Brussel, maar ook in de rest van België ? Is er een fietsbeleid bij de andere grote banken (zoals KBC en ING) ? Hoe staat het met de andere bedrijven met veel medewerkers ? En bij de overheid zelf ?

Bike To Work kondigt aan dat er binnenkort een wintercampagne start, waar nogmaals prijzen te winnen zijn. Enerzijds is het wel leuk om cadeautjes uit te delen. Anderzijds mag de nadruk niet te sterk liggen op de cadeautjes, personen moeten op een duurzame manier gemotiveerd worden om de fiets te gebruiken, niet omdat ze kans maken op een leuke prijs.

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 26 oktober, 2009 09:04, de volgende bedenking ...

Hoi Bruno,

Zou je niet eens naar de gezondheid der webloggers peilen?

Mij lijkt dat een tof onderwerp.

Ik gaf alvast de aanzet op http://gdb.skynetblogs.be

Met vriendelijke groeten,
GDB

 
Blogger Unknown had op 06 november, 2009 11:08, de volgende bedenking ...

Hi Bruno, prachtig initiatief ... dat blijkbaar vooral in de bankwereld bekend was. Hoe kan dit ook naar een breder publiek bekend gemaakt worden? Misschien zinvol om organisaties als Agoria, VBO, Unizo, Voka, ... te stimuleren hier een voortrekkersrol te spelen en hun leden te motiveren hier op in te spelen.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails