B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

22 oktober 2009

Launch party Windows 7

In de aanloop van de lancering van Windows 7 heeft Microsoft België twee launch parties georganiseerd, in Zeveneken en in Septon. Aandachtige lezers zullen de symboliek al door hebben, beide locaties verwijzen naar zeven/sept ... Zeveneken is een deelgemeente van Lochristi, gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Septon is een deelgemeente van Durbuy, de touristische toplocatie in de provincie Luxemburg.

Tijdens de persconferentie waren filmpjes te zien van inwoners van Zeveneken en Septon die onder de indruk waren van de mogelijkheden van Windows 7. Als kers op de taart werd er tijdens de persconferentie via live webcam overgeschakeld naar beide gemeenten. Hierbij werd telkens een kort gesprekje gevoerd met de burgemeester. Blijkbaar had de vraag van Microsoft voor de organisatie van een event in hun gemeenten eerst enig ongeloof opgeleverd. Nadien bleken sommige inwoners het zaakje ook niet volledig vertrouwd te hebben, een aantal ervan waren daardoor niet opgedaagd. Uit de info tijdens de persconferentie bleek dat bewoners van huizen met huisnummer zeven speciaal uitgenodigd waren. Microsoft was duidelijk in de ban van het cijfer zeven.

Misschien is dit een trend die zich doorzet. We kunnen al even nagaan welke gemeenten eeen kans maken voor de lancering van Windows 8, vermoedelijk binnen 2 jaar. Een (deel-) gemeente die met "Acht" begint heb ik niet gevonden (althans in deze lijst), wel Wachtebeke. De Wikipedia lijst van gemeenten in het Waals Gewest bevat evenmin een locatie die start met "Huit". Een alternatief is natuurlijk neer te strijken in een willekeurige gemeente en daar de bewoners met huisnummers 8 uit te nodigen. Mijn woning heeft spijtig genoeg huisnummer 2 en Windows 2 ligt al een tijdje achter ons, het was één van de eerste versie van Windows. Office, de andere kaskraker van Microsoft, is toe aan versienummer 14. Ik vrees bijgevolg dat ik met huisnummer 2 niet in aanmerking kom voor een launch party.

Related Posts with Thumbnails