B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 oktober 2009

ECCI XI - European Conference on Creativity and Innovation

Van 28 tot 30 oktober 2009 vindt te Brussel de European Conference on Creativity and Innovation plaats. Deze 11de editie van deze jaarlijkse conferentie is een realisatie van Flanders District of Creativity en COCD. Het thema van de conferentie is 'Make it happen!'. In het programma van de conferentie wordt ruim tijd uitgetrokken voor workshops waar de implementatie van creativiteit en innovatie aan bod komt. De organisatoren omschrijven de doelgroep als "Professional Creativity and Innovation Practitioners: business advisors, R&D managers, innovation managers, trainers, consultants, ..." en "Academics in the field of creativity and innovation".

Naast de talrijke workshops is er ook een stevige lijst van keynote sprekers : Alberto Alessi, de 'godfather of Italian product design', Edward De Bono, de bedenker van de 'six thinking hats', Kobus Neethling, een Zuid-Afrikaanse creatieveling, Mark Raison, een internationaal consultant in creativity en innovation management met een Belgische connectie, Tim Hurson, Canadees innovatieconsultant gekend van 'Productive Thinking' en Simon Dewulf, managing director van het Belgische bedrijf CREAX.

Ik kijk er naar uit om er zelf te kunnen bij zijn en te vernemen hoe de verschillende sprekers het er van af brengen, of ze hun verhaal op een creatieve en innovatieve wijze zullen brengen. Bovendien ben ik benieuwd of er zich bij de deelnemers een creatieve en innovatieve sfeer zal manifesteren.

Als u dit leest zal het ruim laat zijn om u nog aan te melden voor de conferentie. De kans is zeer groot dat u dit creatief en innovatief gebeuren op voet zal kunnen volgen op Twitter. Er is afgesproken Twitter berichten met betrekking tot deze conferentie te taggen met #eccixi. Nadien zal u ongetwijfeld op verschillende blogs, waaronder ook dit blog, allerlei besprekingen kunnen lezen. Voor de ECCI conferentie is er ook een specifieke blog opgezet waar tot nu toe maar twee blogposts beschikbaar zijn.

Related Posts with Thumbnails