B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 november 2009

Emailloze vrijdag

Vrijdag was het emailloze vrijdag. Op de website www.emaillozevrijdag.be staat dit initiatief als volgt omschreven :
E-mail is een grandioze uitvinding. Maar trop is te veel en te veel is trop. Doe daarom op vrijdag 27 november 2009 mee aan E-mailloze Vrijdag. Eén dag lang leven en werken zonder dat e-mail het leven dicteert.
In totaal heb ik vrijdag een 70-tal mails ontvangen en er zelf een 20-tal verstuurd. Overdag bevond ik mij in verschillende opeenvolgende vergaderingen en 's avonds heb ik mijn privé-laptop niet meer opengeklapt anders waren er nog wat bijkomende uitgaande mails geweest.

Het emailloze vrijdag initiatief is een idee van Gunnar Michielssen, die zich specialiseert in schrijftrainingen, workshops en opleidingen over o.m. e-mailen, copywriting, offertes schrijven, klachten afhandelen via e-mail of brief. Met het initiatief "emailloze vrijdag" kwam hij uitvoerig in de media aan bod. Daardoor krijgt hij ongetwijfeld een heleboel extra bezoekers op zijn website en hopelijk voor hem levert dit hem extra opdrachten op. Volgende dinsdag kan u hem al aan het werk zien tijdens een workshop op het Winter Check event van de Belgische Vereniging voor Interne Communicatie.

Autoloze zondagen zijn reeds een fenomeen waar we niet meer aan ontsnappen. Maar er zijn nog talrijke andere domeinen waarvoor kan opgeroepen worden tot een xxx-loze dag. Welke volgende snuggere freelancer lanceert een gsm-loze dag, een twitter-loze dag, een dag zonder facebook statusupdates ? Gelukkig voor de lezers van dit blog komt er niet elke dag een nieuw bericht op dit blog, af en toe las ik op eigen initiatief een blog-loze dag in ...

Related Posts with Thumbnails