B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 december 2009

Twitter doorverwijzingen

Enkele dagen terug merkte ik Twitter berichten op die verwezen naar een blogpost over 70 Usable Stats From The 2009 State Of The Blogosphere.

Eén van die stats trok mijn aandacht : Blogs with greater than 100 page views a day received on average .83% of their page views from Twitter referrals. This referral percentage was constant as the audience size of the blog increased.

Zou dit percentage ook van toepassing zijn voor Belgische blogs ?

Toen ik met bloggen startte in 2005/2006 ben ik onder meer een tijdje bezig geweest met het in kaart brengen van tellers op blogs (bijvoorbeeld dit bericht). We spraken toen van de periode toen er nog geen Google Analytics was. Als blogger kon je een idee krijgen van de bezoekers van je blog door één of meerdere tellers op je blog te installeren. Een dergelijke installatie houdt in dat je een stukje code, vaak javascript, in je blog-template opneemt. Telkens je blog bekeken wordt door een bezoeker registreert de teller dit. Vaak is de teller nog in staat om uit te vinden van waar de bezoeker afkomstig is, over welke computer met welke software hij beschikt, hoe lang hij naar je blog gekeken heeft, hoe vaak hij reeds vroeger op bezoek gekomen is, ... Sommige van die tellers hebben publieke resultaten, wat inhoudt dat iedereen een blikje achter de schermen kan nemen van de bezoekcijfers.

Brussels Journal
gemiddeld 11.022 pageviews per dag (Onestat)
Twitter staat niet in top 10 van referrer domeinen voor alle bezoeken van dit jaar, dus minder dan 1,29%


LVB
gemiddeld 3.931 pageviews per dag (Onestat)
Twitter staat niet in top 10 van referrer domeinen voor alle bezoeken van dit jaar, dus minder dan 0,35%


Appelogen
gemiddeld 2363 pages per day (Belstat)
Twitter niet in top 15 domains (popularity last 2 months)


De ultieme filmblog
gemiddeld 1221 pages per day (Belstat)
Twitter niet in top 15 domains (popularity last 2 months)


Daily bits
gemiddeld 600 pages per day (Belstat)
Twitter op 12de plaats van top 15 domains (popularity last 2 months), de 75 bezoekers op meer dan 50.000 zijn verwaarloosbaar


Herman Van Rompuy
gemiddeld 299 pages per day (Belstat)
Twitter niet in top 15 domains (popularity last 2 months)


Blogologie
gemiddeld 186 pages per day (Belstat)
Twitter op 5de plaats van top 15 domains (popularity last 2 months), wat vermoedelijk overeenkomt met maximaal 1% à 1,5%


BVLG (dit blog)
gemiddeld 134 pageviews per dag (Onestat)
Twitter staat op 6de plaats in lijst van referrer domeinen voor alle bezoeken van dit jaar met 2,38%. Volgens Google Analytics zijn het er 2,44%, wat dezelfde grootteorde is.


Of het percentage van 0,83% van bezoekers die vanuit Twitter op blogs terecht komen ook van toepassing zou kunnen zijn op Belgische blogs is door dit kleine onderzoek niet uit te maken. Sommige blogs zitten er duidelijk boven, andere dan weer duidelijk onder. Maar vermits de blogs met een publieke teller de uitzondering zijn, zijn de gekozen blogs allesbehalve representatief.

4 Bedenking(en) :
Anonymous Filip had op 15 december, 2009 02:33, de volgende bedenking ...

Dat kleine percentage Twitter referrals voor Blogologie is toch wel een verrassing.
Vooral omdat Maarten Schenk zelf een heel actieve Twitter gebruiker is.

 
Anonymous dailybits had op 15 december, 2009 10:58, de volgende bedenking ...

Ik heb het ook even bekeken en twittert zorgt voor 0.47% van het verwijzend verkeer naar mijn blog en voor 0.13% van het totale verkeer naar mijn blog.

AL mijn blogposts komen automatisch op mijn twitter en twitter staat in mijn top15 bij belstats:
http://www.belstat.be/viewtab_other.asp?UserID=dailybits

 
Blogger bvlg had op 15 december, 2009 20:45, de volgende bedenking ...

@Filip

Ik heb er gisteren nog over gehad met Maarten en hij was ook verbaasd dat het zo laag was.

 
Anonymous LVB had op 16 december, 2009 14:44, de volgende bedenking ...

Doorkliks vanuit twitterclients die niet webgebaseerd zijn, zoals Tweetdeck, zijn niet herkenbaar als komende van Twitter.

Het zou interessant zijn om een statistiek te zien van het gebruik van twitterclients, en dan na te gaan hoeveel % van de twittergebruikers bij het doorklikken een referrer-waarde doorgeven aan de webserver.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails