B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 november 2009

Tweetcloud

Een woordenwolk of een tag cloud is een visuele weergave van tags of woorden die in een document, een website, een blog of een andere bron gevonden worden. Tags of woorden die vaker gebruikt worden, worden meestal groter afgebeeld of op een andere wijze benadrukt.

Verschillende snuggere personen hebben het idee opgepikt om van Twitter berichten ook dergelijke wolken te maken.
www.tweetclouds.com gelanceerd in maart 2008, zie ook dit eerder bericht
tweetcloud.com gelanceerd in april 2008
www.outwit.me/twitter-cloud/cloud.php gelanceerd in februari 2009
mytweetcloud.com gelanceerd in maart 2009

Enkele dagen terug is een nieuwe site gelanceerd voor het aanmaken van een tweetcloud van alle twitter berichten van een Twitter gebruiker : tweetcloud.icodeforlove.com. Je kan je eigen tweetcloud bekijken, zie hieronder deze voor mijn Twitter account.


Je kan ook nagaan wie van de Twitter gebruikers die je zelf volgt ("following" in Twitter termen) ook reeds een tweetcloud heeft laten aanmaken. Van de 334 Twitter gebruikers die ik volg stond de teller zojuist op 48.


Aan de hand van de Twitter berichten in je stream kan je ook nagaan welke andere Twitter gebruikers de weg naar de nieuwe Tweetcloud gevonden hebben. Zoek maar eens op "I just generated my #TweetCloud" in Twitter search.


Blijkbaar kan de nieuwe Tweetcloud voorlopig de belangstelling nog aan. Vermoedelijk zal deze na een tijdje wel gaan liggen. Van zodra een nieuwe Tweetcloud gelanceerd wordt, zullen de geeky Twitter gebruikers allen deze nieuwe Tweetcloud uitproberen. Als u er aan denkt een dergelijke toepassing te lanceren, u bent alvast gewaarschuwd ...

Related Posts with Thumbnails