B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 februari 2009

Belgian Twitter Users you should follow

Al een tijdje zijn er talrijke blogposts waarin lijstjes gemaakt worden van Twitter gebruikers die om een of andere reden interessant zijn - Twitter Users you should follow. Voor zover mij bekend was er nog geen dergelijk lijstje van interessante Belgische Twitter gebruikers opgesteld.

Het probleem bij een dergelijk lijstje van bijvoorbeeld 10 Twitter gebruikers is de keuze van het criterium. Omdat ik niet kon kiezen heb ik maar tien lijstjes van elk tien Twitter gebruikers opgesteld.

  1. Belgian Social Media Influentials - enkele maanden terug kon u hier een overzicht vinden van de 25 personen die volgens een gewogen score als invloedrijk konden beschouwd worden in het Belgische social media gebeuren.

  2. Meest productieve Belgische Twitter gebruikers - De Belgen die het vaakst Twitter berichten in de twitosfeer gepubliceerd hebben.

  3. Nederlandstalige nieuwsbronnen uit België - Als u verslaafd bent aan de laatste nieuwtjes dan zal u hiervan ongetwijfeld van af geholpen worden als u de dagelijkse stroom van (Nederlandstalige) Twitter berichten moet verwerken.

  4. Franstalige nieuwsbronnen uit België - Als u verslaafd bent aan de laatste nieuwtjes dan zal u hiervan ongetwijfeld van af geholpen worden als u de dagelijkse stroom van (Franstalige) Twitter berichten moet verwerken.

  5. Radio zenders - Van verschillende radiozenders kan u de playlist volgen door middel van automatisch gegenereerde Twitter berichten.

  6. De bende van Netlash - Bart De Waele, mede-oprichter van het webbureau Netlash, kon u reeds terugvinden in de lijst van Belgian Social Media Influentials, zo goed als alle medewerkers van Netlash kan u op Twitter terugvinden.

  7. Fake politici - Echte Belgische politici zal u op Twitter slechts in zeer beperkte getale aantreffen, fake politici komen daarentegen veel meer voor.

  8. Brussels Girl Geek Dinners - De Brussels Girl Geek Dinners zijn evenementen waar girl geeks (en hun sacochen) elkaar kunnen ontmoeten, hierbij de Twitter gebruiksters die het vaakst twitteren over de Brussels Girl Geek Dinners.

  9. Twunchers - Een Twunch is de samentrekking van Twitter en lunch; deze lijst bevat de Twitter gebruikers die het vaakst het woord Twunch in hun berichten hanteren.

  10. Pokens - Pokens zijn het alternatief voor de papieren visitekaartjes, met een poken kunnen identificatiegegevens voor social networks uitgewisseld worden, de lijst bevat de Belgische Twitter gebruikers die het vaakst de term poken hanteren in hun berichten.
Als u nog andere interessante criteria bedenkt om een top 10 lijstje te maken van Belgische Twitter gebruikers, dan kan u dit hieronder in de bedenkingen vermelden.

Related Posts with Thumbnails