B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

30 oktober 2009

Economische impact van Microsoft in België

Tijdens de lancering van Windows 7 in België heeft Microsoft ook de resultaten van een studie van IDC bekend gemaakt waaruit bleek dat Microsoft een belangrijke economische impact heeft in België.

In 2009 zullen de Microsoft partners in België (bedrijven die de Microsoft producten implementeren bij hun klanten) een omzet draaien van meer dan 3 miljard euro. Het Microsoft ecosysteem, dit zijn alle bedrijven die producten ontwikkeleen en/of verkopen die op Windows software draaien, stelt in het totaal 30.000 personen te werk.

Het belangrijkste dat ik uit de studie onthouden heb is dat voor elke euro omzet van Microsoft België, er in België nog extra 8 euro omgezet gedraaid wordt. Hiervan is er 3,15 euro voor hardware investeringen (nieuwe software gaat dus inderdaad vaak samen met nieuwe hardware), 2,19 euro voor software (van derden) en 2,62 euro voor dienstverlening (installatie, helpdesk, ...).

1 Bedenking(en) :
Blogger Paul Cobbaut had op 30 oktober, 2009 16:22, de volgende bedenking ...

Dus elke euro die je aan Microsoft geeft, kost er eigenlijk 9 ??!!
Hopelijk doet dit enkele mensen nadenken alvorens geld weg te gooien ;-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails