B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 oktober 2007

Journalisten en het gebruik van het Internet

Het doel van de 2007 Journalist Survey on Media Relations Practices survey was na te gaan hoe journalisten het Internet gebruiken in het kader van hun journalistiek werk. De conclusies van dit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Bulldog Reporter en TEKgroup International, Inc., zijn gebaseerd op 2046 antwoorden op een enquete uitgevoerd in oktober 2007.

Meer dan 87% van de respondenten gaf aan een journalistieke functie uit te oefenen : reporter/writer, correspondent/columnist of editor/editorial staff. De 2046 respondenten waren werkzaam voor diverse media (kranten, tijdschriften, lokale & nationale televisie, lokale & nationale radio, online diensten). De onderwerpen waarover ze berichtgeving verzorgden waren zeer divers : van accounting tot transportation. In de berichtgeving over dit onderzoek wordt niets vermeld over de geografische herkomst van de antwoorden. Vermoedelijk werd het onderzoek gedaan bij personen werkzaam in de Verenigde Staten.

In de survey werd ook aandacht besteed aan het gebruik van blogs, social media en RSS-feeds. De antwoorden op deze vragen tonen aan dat er enerzijds een groep van journalisten is die helemaal geen gebruik maakt van blogs, social media en RSS-feeds. De groep die er wel gebruik van maakt is gelukkig veel groter. Bovendien zijn er reeds een heleboel journalisten die zeer intensief gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheden.

31% van de respondenten verklaarde nooit blogs te lezen, 25,9% verklaarde 5 of meer blogs op te volgen. In sommige domeinen was het aandeel van personen die 5 of meer blogs opvolgen aanzienlijk hoger. Voor het domein business and consumer technology bedroeg dit 45%, voor het domein overheid en politiek 42%.

32,6% van de respondenten maakt geen gebruik van “social media” websites (zoals YouTube, FaceBook of MySpace) voor research in het kader van hun werk als journalist.

15,8% gaat doorgaans één keer per maand een kijkje nemen, 13,3% doorgaans één keer per week en 14,9% zelfs meer dan één keer per week.

62,7% van de respondenten maakt geen gebruik van RSS-feeds van blogs, podcasts, videocasts of andere nieuwsdiensten. 15,9% is daarentegen geabonneerd op 5 of meer dergelijke RSS-feeds.

Op de vraag "What has been the greatest change in the way you practice journalism due to new Internet technology?" heeft 78,9% van de respondenten het volgende antwoord aangekruisd : "I can now research corporate and other news online 24 hours a day".

Hoeveel journalisten zouden deze blog in het algemeen en dit bericht in het bijzonder lezen en eventueel verwerken in hun journalistiek werk ?

Ongewenste mails

Chris Anderson, de hoofdredacteur van Wired, heeft een zeer radicale persoonlijke oplossing voor personen die hem ongewenst mails toesturen. Hij heeft op zijn blog een lijst gepubliceerd van alle email-adressen die hem de laatste maand ongewenste mail hebben gestuurd. Deze lijst bevat reeds meer dan 300 email-adressen, waaronder een heleboel personen uit de PR-wereld. De kans is zeer groot dat de lijst opgepikt wordt door spammers zodat deze 300+ personen binnenkort zelf een extra lading ongewenste mails zullen te verwerken krijgen.

Chris Anderson is zeer vastberaden : There is no getting off this list. If you're on it and have something appropriate to say to me, use a different email address.

Misschien zouden we deze benadering ook in België moeten toepassen. Wie begint er mee ?

30 oktober 2007

1 Vlaamse CEO-blog minder

Geruime tijd terug verscheen er op dit blog een overzicht van corporate en CEO-blogs in België. Het lijstje van CEO-blogs bevatte 4 blogs : Bart Becks - toen CEO van Skynet, Bruno Segers - toen Microsoft België, nu Real (het vroegere Real Software), Pascal Leurquin - nog steeds Evadix en Bart De Waele - nog steeds Netlash.

Bart Becks publiceert zeer onregelmatig nog iets op zijn blog, maar is al geruime tijd weg bij Skynet. De blogfrequentie van Pascal Leurquin is eveneens zeer laag. Het ziet er nu naar uit dat Bruno's blogboek definitief stilgevallen is. Na een stilte van meer dan een maand kwam er vorige vrijdag de blijkbaar definitieve "last post".

Toen Bruno Segers bekend maakte dat hij de positie van spelverdeler bij Microsoft België voor bekeken hield ondertekende hij het bericht met "Bruno, the Blogger from Brussels in Belgium is Back in Blogosphere". Ondertussen zou dit eerder "Bruno, de Blogger van Schoten bij Antwerpen, houdt het Bloggen voor Bekeken" moeten zijn. Maw BBSABB ipv BBBBBB.

Van het oorspronkelijke lijstje van vier is er gelukkig nog één actief. Bart De Waele blijft ons verblijden met zijn berichten, zij het naar mijn aanvoelen iets minder frequent dan een tijdje terug. Volhouden Bart ...

E40 fileleed, dag 7

Het begint eentonig te worden. Ja deze morgen was er nogmaals een file aan de werken op de E40 te Bertem. Ja, het ging nogmaals te traag vooruit naar mijn zin. Ja, het was gelukkig goed weer zodat er terug gewerkt werd op de afgesloten rijstrook.

De werken op de rechterrijstrook houden in dat de reparaties van gaten in het wegdek van de voorbije jaren eindelijk eens deftig gedaan worden. Daartoe worden de gaten opnieuw vrijgemaakt. De voorbije dagen was de nieuwe betonbewaping al aangebracht, de beton nog niet. Het 30-tal zwembadjes boordevol gevuld met water was vanmorgen grappig om zien. Hopelijk wordt het water snel vervangen door beton ...

Totale reisduur : 45 minuten

29 oktober 2007

Leuvense bloggers

De genaamde P. B. woonachtig te A. maar voordien te H. in de buurt van Leuven heeft onlangs een bericht geplaatst met een overzicht van Gentse blogs. Hij stelt voor dat Clickx voor de verkiezing van site van het jaar een extra rubriek voorziet : Gentse blogs. Als er een extra rubriek voor Gentse blogs zou komen, verdient Leuven er ook één. Het is overigens dringen, de deadline voor het indienen van blogs valt immers binnen drie dagen.

Welke bloggers kan je zoal in het Leuvense terugvinden. Een bloemlezing in volstrekt willekeurige volgorde.

*poging tot bitch modus aan*

Leuven Blogt : Poging tot stadsblog, raakt bij lange nog niet aan het niveau van dat stadsblogje uit die andere universiteitsstad.

Leuven Blogt : Om het makkelijk te maken is er nog een blog met als titel Leuven blogt, zo zullen de Leuvenaars zeker niet aan het niveau van dat stadsblogje uit die andere universiteitsstad geraken.

Yab : Anonieme (nou ja ...) blogster die als ze niet van het ene feestje naar het andere feestje loopt wel ergens in een Leuvens restaurant terug te vinden is.

Askatasuna : Geoloog die wereldwijd snoepreisjes maakt en dan zijn vrouwtje en verse baby schaamteloos achterlaat. Woont in de buurt van een bekende Vlaamsche zanger.

Verbeelding : Vrouwelijke versie van Klein duimpje in Blogsaland. Is ook huisleverancier van geboortekaartjes voor een bekende blogfamilie uit die andere stad.

Herman Horsten : Fotoblogger die het zijn fans moeilijk maakt door regelmatig van domeinnaam te veranderen.

Sh3Li4c : Staande commediant die onder meer tijdens de Bwards verhaaltjes kwam vertellen.

BVLG : Wijsneus die in De Standaard ging uitleggen hoe er moest geblogt worden. Kan het niet kan nalaten lijstjes over blogs samen te stellen.

Asfaltkonijn : De Asfaltkonijnen zijn vorig jaar in geslaagd de initiatiefnemers van Bwards om te kopen met ballonen en blikjes asfaltkonijn-brouwsel zodat zij een week met een SUV konden rijden. Zou dit ook lukken bij Clickx ?

Stew : De studenten achter deze blog zouden beter hun tijd besteden aan hun blog in plaats van filmpjes te maken. Ze kunnen natuurlijjk ook stoofpot in de Alma gaan eten.

I-manuel : Leverancier van mooie prentjes uit Leuven, met af en toe wat een kiekje van een blogger uit dit lijstje.

Drieduizend : Oef, gelukkig een blog met enkel prentjes zonder storende teksten.

*poging tot bitch modus uit*

Ik kan al deze blogs overigens van harte aanbevelen. Dat de beste blog moge winnen bij Svhj.

Technorati : - - - -

E40 fileleed, dag 6

De start van de schoolvakantie heeft er niet voor kunnen zorgen dat er geen files waren aan de werken op de E40 te Bertem. Het regenweer zal hierin hoogstwaarschijnlijk een rol gespeeld hebben. Gelukkig viel het vanmorgen al bij al nog mee, "maar" 20 minuten voor 2 kilometer.

Het is onvoorstelbaar hoe tijdens dergelijke wegenwerken sommige weggebruikers een loopje nemen met de verkeerswetgeving. Doorlopende witte strepen worden genegeerd, voorrang verlenen bij het wisselen van rijstrook zit er niet meer in (men wringt er zich gewoon tussen), de maximum snelheid voor de drie versmalde rijstroken (70km/u) wordt niet gerespecteerd, talrijke moto-bestuurders en vanmorgen zelfs een autobestuurder gebruiken de pechstrook, ...

Bij de aanvang van de werken was er door de verantwoordelijkheden van de Vlaamse overheid gezegd dat er dag en nacht zou gewerkt worden. Vanmorgen tussen half acht en acht was er van enige activiteit op de afgesloten rijstrook echter niets te merken. Misschien zat het slechte weer daar ook voor iets tussen. Hopelijk betert het weer de komende dagen.

Totale reisduur : 45 minuten, ook dankzij het veel kalmere verkeer in Brussel zelf

28 oktober 2007

Rode Hond

Rode Hond is een kindercultuurfestival dat Leuven besmet van zaterdag 27 oktober tot en met woensdag 31 oktober 2007. Daarom prijkt er nu voor het Leuvense stadhuis een blauwe hond.



Op de Bongenotenlaan zijn tijdens de parade zatermiddag op verschillende plaatsen "versieringen" aangebracht.



De personen die deze "versieringen" aangebracht hebben zijn toevallig vastgelegd. De arm der wet stond er bij en keek er naar.

Blogs rangschikken

Ik lees de meeste blogs via Bloglines, een feedreader die toelaat RSS-feeds van blogs via één enkele interface te lezen. Ik mis daarmee wel de af en toe zeer mooie ontwerpen van blogtemplates. Vermits ik vertrouw op mijn feedreader heb ik een hekel aan blogs met afgekapte artikels. Bah.

Daarstraks kreeg ik plots een vlaag van inspiratie (soms overvalt mij dit inderdaad, gelukkig niet al te vaak ...). Ik besloot mijn feeds in Bloglines anders te rangschikken. Deze keer zou ik de feeds rangschikken volgens geografische locatie. Ik heb nu drie groepen - eigenlijk zijn het er vier - met blogs uit Antwerpen, Gent en Leuven. De vierde groep bevat de overige Belgische (persoonlijke) blogs.

Er zijn natuurlijk ook nog bloggers in bijna elke Vlaamse locatie. Maar ja, ik zie er tegen op om folders te maken van bloggers uit bijvoorbeeld Waregem, Dendermonde, Kruibeke, Houthalen, ... En dan zijn er nog de blogs die niet onthullen waar de auteurs woonachtig zijn.

Hoe organiseren andere bloglezers hun feeds in hun favoriete feedreader ? Welke criteria hantern jullie ?

27 oktober 2007

Profiel van een social networker

Ipsos Insight heeft een studie gepubliceerd met als titel “PROFILE: Social Networker”. In dit rapport wordt nagegaan welke de relatie is tussen social networkers en een aantal indicatoren zoals technology ownership, mobile phone features, digital media consumption en online/mobile behavior. Uit dit onderzoek blijkt dat social networkers, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten, over meer technologische apparaten (zoals DVD spelers, digitale camera's, kabel TV en spelconsoles) en meer mobile devices beschikken en bovendien grotere afnemers zijn van digitaal entertainment (zoals on-line muziek, video en spelletjes).

Deze conclusies zijn gebaseerd op een bevraging die reeds plaatsvond in november en december 2006. Het zou best kunnen dat de conclusies al voorbij gestreefd zijn gezien de recente stijging van populariteit van social networking sites zoals Facebook en LinkedIn. Indien u alsnog meer wil vernemen over deze studie kan u hier terecht voor de persaankondiging en hier voor een management summary. Voor het volledige rapport dient u 2000 USD neer te tellen, een bedrag wat mij schandalig veel lijkt.

26 oktober 2007

E40 fileleed, dag 5

Om 7 uur vanmorgen sloot ik mij aan bij de file op de aansluiting van de E314/A2 met de E40. Om 7u30 was ik reeds ter hoogte van het Meiserplein. Al bij al is het verkeer deze vrijdag nog goed meegevallen, zeker gezien de aangekondigde werkonderbrekingen van de NMBS-werknemers.

Totale reistijd vanmorgen : 50 minuten, wat toch zo'n 15 to 20 minuten meer is in vergelijking met "normale" vrijdagen

25 oktober 2007

Ongeldige Opcentiemen

Wat zijn de feiten ?
- Gemeenteraden in 89 Vlaamse, 8 Brusselse en 112 Waalse gemeenten hebben hun belastingreglement (waarin de "opcentiemen" op de personenbelasting vastgelegd worden) voor 2006 pas in januari 2007 goedgekeurd.
- Enkele burgers hebben vroeger reeds gesteld dat een belastingtarief dat werd goedgekeurd in een aanslagjaar (in de huidige context 2007) niet van toepassing kan zijn voor inkomsten van het jaar voordien (concreet : 2006). Bijgevolg is het belastingsreglement niet geldig.
- Indien het belastingsreglement niet geldig is, hebben de inwoners recht op terugbetaling van de opcentiemen.
- Recente rechtspraak voor hoven van beroep hebben deze burgers gelijk gegeven, bij lagere rechtbanken hadden de burgers voordien geen gehoor gevonden.

Woont u in één van de 89 gemeenten ?
Provincie Antwerpen (11 gemeenten op 70)
Boechout, Bonheiden, Boom, Dessel, Kalmthout, Kontich, Laakdal, Mortsel, Rijkevorsel, Rumst, Turnhout
Provincie Limburg (18 gemeenten op 44)
Alken, As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Gingelom, Halen, Heers, Herk-de-Stad, Kortessem, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden, Zonhoven en Houthalen-Helchteren

Provincie Oost-Vlaanderen (13 gemeenten op 65)
Aalter, Berlare, Geraardsbergen, Kluisbergen, Maarkedal, Merelbeke, Nevele, Oosterzele, Oudenaarde, Sint-Gillis-Waas, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zelzate

Provincie West-Vlaanderen (19 gemeenten op 64)
Alveringem, Ardooie, Damme, Deerlijk, Diksmuide, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Middelkerke, Roeselare, Spierle-Helkijn, Staden, Veurne, Zedelgem, Zuienkerke

Provincie Vlaams-Brabant (28 gemeenten op 65)
Affligem, Begijnendijk, Bertem, Boutersem, Diest, Drogenbos, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Haacht, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kappelle-op-den-Bos, Kortenaken, Kraainem, Linkebeek, Meise, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Zaventem

Of woont u in Brussel ?
Brussels Hoofdstedelijk Gewest (8 gemeenten op 19)
Elsene, Evere, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Vorst

Wat kan u doen - vooropgesteld dat u in één van de betrokken gemeenten woont ?
- Voorlopig kan u niets doen, u moet uw aanslagbiljet voor de inkomsten van 2006 afwachten.
- U heeft dan de mogelijkheid binnen 6 maanden bezwaar in te dienen bij de belastingsadministratie.
- De kans is redelijk groot dat de belastingsadministratie uw bezwaar zal verwerpen. Ze hebben overigens 6 maanden de tijd om op uw bezwaar te reageren.
- Vervolgens dient u naar de rechtbank te stappen om daar hopelijk uw gelijk te krijgen, ofwel in eerste aanleg maar eventueel tot het hof van beroep of zelfs cassatie.
- De kans op succes is bovendien niet gegarandeerd omdat zelfs fiscalisten er niet volledig uit zijn.

Is het terugvorderen van de opcentiemen de moeite ?
- Dit hangt natuurlijk af van een heleboel elementen, in eerste instantie de omvang van het bedrag, wat natuurlijk afhankelijk is van uw inkomen.
- Als u opziet tegen de administratieve rompslomp kan u er best niet aan beginnen.
- U moet er mee rekening houden dat het een lange procedure riskeert te worden.
- Indien uw kennis over de fiscaliteit aan de beperkte kant is (wat zich doorgaans beperkt tot het invullen van de belastingsbrief en het betalen van de verschuldigde belastingen), spreekt u best een advocaat aan. Het is vanzelfsprekend dat dit u enige euro's zal kosten, hopelijk minder dan het bedrag dat u denkt te kunnen terugvorderen.
- Hou er rekening mee dat de belastingen die de gemeenten mislopen in latere jaren toch zullen gerecupereerd worden bij de inwoners van deze gemeenten.

E40 fileleed, dag 4

Niettegenstaande ik vroeger vertrokken was, heb ik er in vergelijking met gisteren langer over gedaan om van de E314/A2 tot op de E40 te geraken. Lag het aan het feit dat veel mensen in een deeltijds regime woensdag vrij nemen ? Of lag het eerder aan de onaangekondigde verstoring van het treinverkeer tussen Leuven en Hasselt ?

Morgen zijn er op het ganse net van de NMBS acties verwacht. Vermoedelijk zal dit een aantal pendelaars richting wagen leiden. Ik zal nog maar wat vroeger vertrekken ...

Totale reistijd vanmorgen : 1 uur en 10 minuten

24 oktober 2007

Wiki Wednesday in Belgium ?

Wouter, een wiki-expert, vraagt op zijn blog of er interesse is om ook in België een Wiki Wednesday te organiseren.

Als u zich afvraagt "Wat is een wiki" dan raad ik u aan dit artikel op Wikipedia te lezen. Wikipedia is overigens de best gekende en vaakst geconsulteerde wiki die er op dit ogenblik is.

Het antwoord op de vraag "Wat is een 'Wiki Wednesday'?" heb ik gevonden op de wiki voor dit initiatief :
* Wiki Wednesdays are held (mostly) the first Wednesday of each month
* People get together to chat, learn about wikis, find jobs, talk deals and generally cavort
* Some events have featured speakers, some have a round robin of 5 minute talks, some are unstructured


Best een interessant initiatief. Laat maar bij Wouter horen of er interesse is.

E40 fileleed, dag 3

Vanmorgen heb ik gekozen om dezelfde weg naar Brussel te nemen als gisteren : via de N253 naar oprit 15 op de E314/A2 en vervolgens via de E314/A2 en E40 naar Brussel. Het enige verschil was dat ik zo'n drie kwartier later vertrokken ben. Op woensdag is het verkeer naar Brussel meestal minder druk dan op maandagen en dinsdagen.

Niettegenstaande ik toch later vertrokken ben, was de file op de E314/A2 toch korter, zodat ik wat tijd won (of beter gezegd minder tijd nutteloos doorbracht ...). Dit minder verlies aan tijd werd gedeeltelijk teniet gedaan door het drukkere verkeer aan het Meiserplein.

Totale reistijd vanmorgen : ongeveer een uur, 5 minuten minder ten opzichte van dinsdag.

23 oktober 2007

Wieowie

Indien u informatie zoekt over een persoon kan u sinds kort ook gebruik maken van wieowie.nl. Deze site laat toe info te bekomen over een persoon (voornaam + naam op te geven), waaronder een aantal mogelijke emailadressen en telefoonnummers, documenten waarin de persoon voorkomt, Linkedin-profielen en filmpjes in YouTube.

wieowie.nl is in eerste instantie gericht op Nederland. Maar voor Belgen weet wieowie.nl ook best wat info terug te vinden. Het was bijvoorbeeld interessant te zien welke info wieowie.nl over mezelf en over enkele andere bloggers presenteerde.



wieowie.nl is gratis. Een betalende versie zou er naar verluidt binnenkort aankomen, waarbij dan zou gemikt worden op bedrijven in het HR domein. Wieowie.nl zou immers in een aantal gevallen al gebruikt zijn bij recrutering, waar zowel een kandidaat niet weerhouden werd, als kandidaten waar bijkomende nuttige info gevonden werd dan juist wel.

Moraal van het verhaal. Alle informatie die je ergens op het internet achterlaat zal uiteindelijk ooit wel eens gevonden worden ...

E40 fileleed, dag 2

Na de lange reis gisteren heb ik vanmorgen gekozen toch maar de snelweg te nemen.

Normaal gezien neem ik oprit Bertem op de E40, maar vermits deze voor de duur van de werken gesloten is, begaf ik mij naar de oprit 15 (Leuven) op de E314/A2. Over de eerste 2 kilometers op de snelweg heb ik ongeveer een half uur gedaan, tot de plaats waar de vier rijstroken uiteindelijk herleid waren tot een enkele. Op de versmalde rijstroken verliep het verkeer eigenlijk vrij vlot, tegen een snelheid die hoger lag dan de aangegeven 70 km/u. De doorstroming vanaf Sterrebeek verliep nog vlotter.

Totale reistijd vanmorgen : iets meer dan een uur, bijna een half uur minder ten opzichte van maandag.

22 oktober 2007

E40 fileleed, dag 1

Vanmorgen had ik geopteerd de E40 naar Brussel te vermijden (wegens de verwachte files aldaar). Ik koos voor een traject dat ik anders af en toe ook afleg : via Leefdaal naar Tervuren en vervolgens naar Wezenbeek waar ik dan op de grote ring van Brussel terecht kwam en dan het "normale" traject.

Ik was niet alleen op de N3 tussen Leefdaal en Tervuren ... Toen ik op de radio Gorik De Koker van Wegen en Verkeer Vlaams Brabant doodleuk hoorde verklaren dat de files best meevielen moest ik toch even slikken.

Totale reistijd vanmorgen : bijna anderhalf uur, of een zo'n half uur extra. Hopelijk verloopt het morgen vlotter.

21 oktober 2007

Vijf professionele toepassingen voor ‘Twitter’

Als u graag iets meer verneemt over Twitter en hoe Twitter voor een bedrijf interessant kan zijn, kan u een kijkje nemen op de site van Jobat waar een artikel over dit onderwerp terug te vinden is. Dit artikel is gebaseerd op een gesprek met een expert op het vlak van Twitter ...

19 oktober 2007

Worldwide Press Freedom Index 2007

Reporters without borders heeft de Worldwide Press Freedom Index 2007 bekend gemaakt.


In deze rangschikking krijgen landen een score die aangeeft hoe het met de persvrijheid gesteld is. België staat op de 5de plaats (in 2006 nog op de 14de plaats), Nederland op de 12de plaats (in 2006 nog op de eerste plaats). Ijsland en Noorwegen bezetten de eerste plaats. Op de laatste plaats staat Eritrea, voorafgegaan door Noord Korea.


In het rapport wordt expliciet verwezen naar de bedreigingen gericht aan het adres van bloggers. De ondertitel van het rapport is "Bloggers now threatened as much as journalists in traditional media". In het rapport is onder meer het onderstaande citaat terug te vinden.
Government repression no longer ignores bloggers
The Internet is occupying more and more space in the breakdown of press freedom violations. Several countries fell in the ranking this year because of serious, repeated violations of the free flow of online news and information. In Malaysia (124th), Thailand (135th), Vietnam (162nd) and Egypt (146th), for example, bloggers were arrested and news websites were closed or made inaccessible.
(...)
At least 64 persons are currently imprisoned worldwide because of what they posted on the Internet. China maintains its leadership in this form of repression, with a total of 50 cyberdissidents in prison. Eight are being held in Vietnam. A young man known as Kareem Amer was sentenced to four years in prison in Egypt for blog posts criticising the president and Islamist control of the country’s universities.

Gelukkig komen deze praktijken niet voor in Europa. Gelukkig kunnen wij als Europeanen onze verontwaardiging over deze praktijk nog laten merken.

Technorati : -

Fileleed

Vanmorgen hebben er zich op de E40 tussen Leuven en Brussel drie ongevallen voorgedaan (te Bertem, te Kraainem en in de Reyerstunnel). Ik was dan ook later dan verwacht te Brussel.

De vooruitzichten qua fileleed op de E40 tussen Leuven en Brussel zien er overigens niet goed uit. Vanaf vandaag zal het verkeer gehinderd worden door werken, namelijk een Punch-out herstelling van E314 tot Sterrebeek. De vier rijstroken worden voor twee weken herleid tot drie versmalde rijstroken en de op- en afrit Bertem (die ik dagelijks neem) wordt afgesloten. Het zal aanschuiven worden op de E40 en E314 en de sluipwegen in de wijde omtrek zullen ongetwijfeld druk bezet zijn. De sluipwegen naar de oprit te Bertem zullen daarentegen voor twee weken vermoedelijk uitermate rustig zijn. Vroeger vertrekken lijkt mij bijgevolg aangewezen, maar dan zal ik toch wat vroeger moeten opstaan.



Technorati : -

18 oktober 2007

Linkedin bijeenkomsten

LinkedIn meldt op hun blog dat LinkedIn op dit ogenblik reeds meer dan 1 miljoen geregistreerde personen uit het Verenigd Koninkrijk telt. Wereldwijd hebben reeds meer dan 15 miljoen personen hun persoonlijke gegevens geregistreerd bij LinkedIn, een social network van personen die professioneel actief zijn.

Tot nu toe was LinkedIn enkel een virtuele omgeving. Naar aanleiding van de mijlpaal van 1 miljoen geregistreerde personen uit het Verenigd Koninkrijk organiseert LinkedIn enkele events waar LinkedIn members uit het Verenigd Koninkrijk LinkedIn staff kunnen ontmoeten en waar LinkedIn members ook elkaar in levende lijve beter kunnen leren kennen.

Een miljoen geregistreerde personen uit België lijkt mij op dit ogenblik een beetje te hoog gegrepen. Meerdere tienduizenden zullen het er zeker zijn. Zou er al voldoende kritische massa zijn voor een bijeenkomst ? Wanneer wordt de eerste LinkedIn-bijeenkomst in België georganiseerd ? Als de Belgische toplinkers met duizenden connecties er in slagen al hun connecties te mobiliseren, zou een Belgische LinkedIn-bijeenkomst best in één van de Heizelpaleizen of in een voetbalstadium plaatsvinden.

Technorati :

Ecademy Blackstar : your license to spam

Thomas Power heeft mij onlangs nog een mail gestuurd met de waarschuwing dat de kostprijs van een Ecademy Blackstar membership drastisch zou verhoogd worden. Ecademy is een social network dat in de eerste plaats al lang meegaat en dat bovendien quasi enkel toegankelijk is voor betalende leden. Bij deze betalende leden heb je de "gewone" leden en de Blackstars. De bijdrage voor Blackstar membership - nu reeds 85 euro per maand voor minstens 72 maanden - wordt op 1 januari 2008 maar liefst 42% duurder, wat een flink pak meer is dan de inflatie. Zouden de gestegen prijzen voor grondstoffen hier ook voor iets tussenzitten ?

Blackstars hebben bovendien recent een nieuwe functionaliteit gekregen, ze kunnen namelijk op zeer eenvoudige wijze berichten sturen naar al hun contacten op het Ecademy netwerk. Het gebruik van deze nieuwe functionaliteit heeft bij een aantal "gewone" leden van Ecademy boze reacties opgeleverd. Sommige Blackstars gedroegen zich naar verluidt ronduit als regelrechte spammers. Spamming van Ecademy members is overigens volgens hun eigen regels niet toegelaten, wat zou inhouden dat Blackstars de toegang tot Ecademy zou moeten ontzegd worden. Maar ja, als je Blackstars zoveel laat betalen, kan je hen toch niet buitensmijten zeker ...

Technorati :

17 oktober 2007

Bloggersbijeenkomsten

Dat er vanavond een Brussels Geek Dinner plaatsvindt (overigens te Zaventem in Vlaanderen) kon u vanmorgen al drie keer op de radio horen (Radio Donna, Studio Brussel en Radio 1).

Dat er op 24 november of op 1 december nogmaals een Barcamp event plaatsvindt te Brussel zal de aandachtige bloggers vermoedelijk ook niet ontgaan zijn.

Dat er op 25 november te Brussel een bijeenkomst gepland is van Volkskrantbloggers was vermoedelijk nog niet bekend in de Vlaamse blogosfeer.

15 oktober 2007

Lokale Belastingen

De Standaard meldt vandaag dat er in maar liefst 80 Vlaamse gemeenten de beslissing over de lokale belastingen (de opcentiemen) voor 2006 te laat gestemd is. Het gevolg hiervan is dat de inwoners deze belasting integraal kunnen terugvorderen. Spijtig genoeg bevat het artikel geen lijst van gemeenten Een korte zoektocht met Google leverde nog geen bruikbare lijst op. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt eer een dergelijke lijst publiek gemaakt wordt.

Ik heb ook even gekeken of de kans er in zit dat de gemeente waar ik woon, Bertem, in de lijst van 80 opgenomen is. Op de site van de gemeente staat enkel aangegeven wat de tarieven zijn, de datum van de beslissing van de gemeenteraad wordt niet vermeld. De beslissing voor de lokale belastingen voor 2007 heeft de gemeente Bertem tijdens de raadzitting van maart 2007 genomen. Terugvordering voor 2007 zit er bijgevolg niet in. Voor 2006 is het nog af te wachten.

Het is maar de vraag of terugvordering van de belasting zo'n goede zaak is. Enerzijds hebben burgers recht op goed bestuur, wat inhoudt dat correcte besluiten tijdig genomen worden. Anderzijds zal het afdwingen van de terugbetalingen van de lokale belastingen door enkele alerte burgers tot gevolg hebben dat de onverwachte financiële put nadien zal moeten gevuld worden met andere middelen, versta hogere belastingen. De terugbetaling aan enkele alerte burgers die op hun rechten staan zal bijgevolg hoogstwaarschijnlijk gecompenseerd worden door hogere belastingen te betalen door alle burgers. Dit wordt nogmaals een zaak van persoonlijk belang versus groepsbelang.

Update 18/10/2007
Volgens dit bericht kunnen inwoners van 28 Vlaamse en 112 Waalse gemeenten en de helft van de Brusselse gemeenten de opcentiemen terugvorderen. De kans dat mijn gemeente er bij is dus vrij klein ...

14 oktober 2007

What kind of blogger are you ?

Volgens het antwoord op de 7 vraagjes alhier ben ik het volgende type blogger :
What Kind of Blogger Are You?

Het is maar dat u het weet ...

10 oktober 2007

comScore over Social Networking in het Verenigd Koninkrijk

In een persbericht maakt comScore cijfers bekend over het gebruik van social networking sites in Europa in het algemeen en in het Verengid Koninkijk in het bijzonder.

Onder social networking sites verstaat comScore sites zoals Bebo.com, Facebook.com en MySpace.com. 56% van de Europese internetgebruikers heeft in de loop van augustus 2007 minstens één social networking site bezocht. Deze 56% komen overeen met 127,3 miljoen personen.

Uit de cijfers waarover comScore beschikt blijkt dat van de Europese gebruikers aan social networking sites de gebruikers uit het Verengid Koninkijk het meest actief zijn.



comScore geeft bovendien aan dat het aangewezen is niet enkel de gemiddeldes te bekijken, maar ook iets verder te graven. Ze hebben bijvoorbeeld de gebruikers aan social networking sites opgedeeld in drie groepen, de "heavy users" (most active 20% users by time spent), de "medium users" en de "light users" (least active 50 percent of the social networking community by time spent social networking). De heavy users laten een veel intensiever gebruikspatroon zien.



Uit de bovenstaande tabel kan afgeleid worden dat een heavy user uit het VK elke dag drie kwartier actief is op social networking sites. Afhankelijk hoe je het begrip social networking sites interpreteert lijkt mij dit nog niet zo gek cijfer te zijn. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of blogging sites (zoals blogger.com of wordpress.com) of micro-blogging sites (zoals Twitter en Pownce) ook beschouwd worden als social networking sites.

Cijfers over het gebruik van social networking sites vanuit België zijn mij (nog) niet bekend. De mate waarin social networks in de Belgische blogosfeer vermeld worden daarentegen wel, zoals bekend gemaakt in een eerder bericht.

Technorati : - -

09 oktober 2007

Clickx Magazine - Site van het jaar

Clickx Magazine doet het weer. Net als de voorbije jaren is er dit jaar nogmaals een verkiezing van site van het jaar. Waar er vroeger een onderscheid gemaakt wordt tussen professionele site, amateur site en blog zijn er dit jaar maar liefst 22 verschillende categorieën. Nog een vernieuwing is dat er dit jaar geen uitgebreide lijst meer voorgesteld wordt waaruit moet gekozen worden, je kan zelf je eigen site of blog aanmelden. Uit alle voorgestelde sites zal de redactie per categorie een top 10 selecteren.

In de lijst van 22 categorieën zijn er vier die specifiek met blogs te maken hebben :
1. Blogs: beste nieuwkomer
2. Blogs: fotoblog
3. Blogs: groepsblog
4. Blogs: persoonlijke blog

Voor beste nieuwkomer komt dit blog niet meer in aanmerking, het eerste bericht dateert immers al van september 2005. Niettegenstaande je heel af en toe hier foto's te zien krijgt is dit ook geen fotoblog. Vermits er maar één auteur is valt de rubriek groepsblog ook al weg. Blijft over persoonlijke blog. Maar de berichten op dit blog hebben niet onmiddellijk met mijn persoonlijke belevenissen te maken, maar wel met mijn persoonlijke visie op onder meer het blog en social networking gebeuren. In de overblijvende 18 categorieën vind ik ook geen enkele categorie terug die bij de opzet van dit blog past. Ik zal bijgevolg goed moeten nadenken of ik dit blog zou nomineren. Advies van de lezers van dit bericht hieromtrent is zeker welkom.

Je kan overigens de nieuwtjes over de verkiezing van site van het jaar volgen via een speciaal hiertoe opgerichte blog. De initiatiefnemers hebben duidelijk goede conclusies getrokken uit de commotie die er vorig jaar was. Deze vernieuwing van de verkiezing van site van het jaar zal ongetwijfeld eerder positieve dan negatieve reacties tot gevolg hebben in de blogosfeer.

Als afsluiter nog een technische bemerking over de ATOM feed van de blog, voor de titel staat er <title>Svhj</title>. Waarom wordt er enkel een afkorting vermeld en niet de titel van de blog "Niet voor publicatie" ?

Technorati : - - -

08 oktober 2007

Facebook voor business


Facebook is hot, zo veel is duidelijk. In een recent onderzoekje gepubliceerd op dit blog blijkt Facebook het social network te zijn dat het vaakst ter sprake komt in de Belgische blogosfeer.

Facebook is in 2004 ontstaan als een site waar studenten informatie konden uitwisselen. Pas recent is de deur opengezet, zodat iedereen zich nu kan aanmelden. Facebook is op dit ogenblik nog een privé-initiatief met een 23-jarige CEO. Niettegenstaande gesprekken met de grote spelers hebben de initiatiefnemers van Facebook nog geen aandelen verkocht aan deze grote spelers (Google, Yahoo of Microsoft).

Facebook vraagt dat gebruikers hun profiel invullen. Daarnaast kunnen gebruikers ook (virtuele) relaties aangaan met andere personen, kunnen ze zich bij groepen aanmelden, kunnen ze boodschappen, foto's en bestanden uitwisselen. Bovendien kunnen gebruikers ook diverse applicaties in hun profiel opnemen. Deze applicaties - er zijn ondertussen reeds meer dan 5000 verschillende - laten telkens iets zien over de gebruikers van Facebook. Welke muziek beluisteren ze, wat vinden ze van films, welke boeken staan op hun boekenplank, welke berichten publiceren ze op Twitter, welke landen en steden hebben ze al bezocht, welke goede doelen steunen ze, welke virtuele cadeautjes wisselen ze uit met andere gebruikers, ...

Facebook is op dit ogenblik een gesloten wereld. Informatie die de gebruikers op Facebook toevoegen is enkel zichtbaar voor gebruikers op het platform zelf. De informatie wordt niet vrijgegeven voor de buitenwereld. Facebook wordt bijgevolg niet geïndexeerd door zoekmachines, wat bijvoorbeeld wel het geval is voor andere social networking platformen, zoals Linkedin.

Dit leidt mij tot de vraag : is Facebook, als social networking platform, interessant voor bedrijven ? Biedt Facebook toegevoegde waarde voor bedrijven ?

Mijn indruk is dat Facebook op dit ogenblik amper toegevoegde waarde biedt voor bedrijven.

Facebook laat toe dat individuen connecties met elkaar aangaan. Deze connecties worden aangegaan om persoonlijke redenen : een gebruiker wil Facebook-vriend zijn met een andere gebruiker omdat ze iets gemeenschappelijk hebben. Ze zijn of waren studiegenoot, ze zijn of waren collega's, ze hebben dezelfde interesses, ze waren beide aanwezig op dezelfde activiteit, …

Facebook-gebruikers gaan geen relaties aan met bedrijven of vertegenwoordigers van bedrijven. Welke personen willen er Facebook-vriend zijn met de werknemers van de supermarkt waar ze hun wekelijke inkopen doen, met de verkoper van de garage waar ze een nieuwe wagen besteld hebben, met hun bankbediende die hen een lening toegestaan heeft, met de helpdeskmedewerker van hun energieleverancier waarmee ze telefonisch contact hadden, met de uitbater van de bloemenwinkel waar ze een boeket bloemen gekocht hebben, met hun belastingscontroleur, met de uitbater van de website waar ze bestellingen plaatsen ?

In een business to business (B-B) situatie is het hebben van goede professionele relaties uitermate belangrijk. Indien twee personen uit verschillende bedrijven een professionele relatie hebben (bijvoorbeeld klant - leverancier of leverancier - prospect) kunnen ze nadien deze relatie ook in één of meerdere van de social networks opzetten. De Facebook-relatie zal dan het gevolg zijn van een professionele relatie in real life. De Facebook-relatie zal niet voorafgaan aan de professionele relatie. Het lijkt mij bovendien uitermate onwaarschijnlijk dat bedrijven op zoek gaan naar klanten louter en alleen in een social network als Facebook, net zo min als klanten daar leveranciers gaan zoeken. Om bedrijven en potentiële klanten met elkaar in contact te brengen bestaan er overigens andere platformen, bijvoorbeeld Bobex.

Er zijn misschien alsnog enkele mogelijkheden voor bedrijven, maar dan voor specifieke toepassingsgebieden en meestal in een afgebakende context.
Recrutering : voor kandidaat-werknemers kan naast de professionele info die hopelijk op Linkedin beschikbaar is nog bijkomende info gevonden worden in de Facebook-profielen.
Marketing : vermits Facebook-gebruikers eerder een niche-publiek vormen, kan Facebook misschien gebruikt worden voor het lanceren van virale campagnes, het platform laat eventueel toe nieuwe concepten bij dit niche-publiek uit te testen
Diensten : indien het bedrijf op internationale schaal diensten aan particuliere gebruikers wenst aan te bieden kunnen deze diensten in sommige omstandigheden eventueel ook aangeboden worden als een Facebook applicatie (maar er zijn al zo veel Facebook applicaties die niet of amper gebruikt worden zoals bekend gemaakt in dit bericht).

Indien er geen onderscheid is tussen het bedrijf en de werknemer (wat namelijk het geval is als je een zelfstandige ondernemer bent) verandert natuurlijk de context. Als zelfstandige ondernemer heb je immers alle belang bij jezelf zo goed mogelijk in de picture te zetten. Maar zelfs dan ben ik de mening toegedaan dat er andere social networks zijn die beter geschikt zijn om relaties op te bouwen met potentiële klanten en leveranciers (zoals Linkedin, Xing of Ecademy). Een blog opzetten behoort natuurlijk ook steeds tot de mogelijkheden ...

Een ander heikel punt voor bedrijven is de toegang tot de Facebook-site voor hun werknemers. Wat is de toegevoegde waarde voor een bedrijf dat een werknemer (tijdens de werkuren) zijn relaties met vrienden uitbouwt op Facebook ? Omdat een aantal bedrijven vinden dat het bedrijf hier geen enkel belang bij heeft en dat kostbare werktijd hierdoor zou verloren gaan, hebben deze bedrijven meestal besloten de toegang tot Facebook dan ook af te sluiten.

PS Indien je toch bedrijfsmatige toepassingen kent van Facebook, dan mag je dit steeds laten weten (via een bedenking hieronder bijvoorbeeld).

Technorati :

07 oktober 2007

Panorama's

Nog niet zo lang geleden heb ik hier twee berichten geplaatst over het samenvoegen van foto's, ook gekend onder de Engelse benaming stitchen.

Onlangs kreeg ik een mailtje van Kris Hoet van Microsoft die mij wist te vertellen dat het gloednieuwe Windows Live Photo Gallery Beta ook mogelijk maakt foto's tot een panorama samen te voegen.

Tijdens een recent uitstapje heb ik weer een 30-tal foto's genomen met de bedoeling ze later thuis samen te voegen. Deze keer heb ik Autostitch (gratis tool), PTGui (demo-versie van een betalend tool) en Windows Live Photo Gallery Beta (gratis tool) bekeken. Ik heb Windows Live Photo Gallery Beta geinstalleerd op een Sony Vaio laptop met Windows Vista Ultimate (die Microsoft mij ter beschikking gesteld heeft).


Autostitch

pano autostitch

PTGui

pano-ptgui

Windows Live Photo Gallery Beta

pano windows live photo gallery

Het resultaat van PTGui (met de standaardinstellingen van de demo-versie) vind ik persoonlijk het minst geslaagde. De gebouwen komen er redelijk krom uit.

Het resultaat van Windows Live Photo Gallery Beta is redelijk goed. Autostitch slaagt er nog beter in de kleurverschillen tussen de individuele foto's weg te werken.

Het voordeel van Windows Live Photo Gallery Beta is het zeer makkelijk te gebruiken is, je hoeft er geen enkele parameter voor in te stellen. Het selecteren van de foto's en in het menu "Maken / Foto's samenvoegen tot een panorama" aanklikken volstaat. Het nadeel dan weer is dat er een groot verschil is in de omvang van de aangemaakte panorama's. Autostitch genereerde met de standaardinstellingen een bestand van 81 KB, PTGui een bestand van 3,56 MB en Windows Live Photo Gallery Beta een bestand van maar liefst 7,86 MB.

PS Heeft er overigens iemand een idee waar de foto's genomen zijn ?

Technorati : - -

06 oktober 2007

Blog50.NL

Blog50.NL is een overzicht van de populairste Nederlandstalige weblogs. De initiatiefnemers van Blog50.NL (Yellow Lemon Tree) stellen dat de Blog50.NL een ranglijst is van meest bezochte en best gewaardeerde weblogs in Nederland en België. De rangschikking is gebaseerd op de Google Pagerank, de Technorati Rank en het aantal Bloglines Subscribers.



Niettegenstaande beweerd wordt dat deze lijst de best gewaardeerde weblogs in Nederland en België zou bevatten, heb ik maar bitter weinig Nederlandstalige weblogs uit België in de huidige top 50 teruggevonden. Op plaats 9 bevindt zich Netlash en op plaats 47 Dominiek.be.

De jongens en meisjes van Yellow Lemon Tree hebben blijkbaar zo goed als geen tijd besteed aan het opzoeken van Nederlandstalige weblogs uit België. Anders zouden ze ongetwijfeld de diverse lijstjes op dit blog gevonden hebben waar Belgische blogs volgens diverse criteria gepresenteerd werden (volgens bijvoorbeeld Google Pagerank, Technorati Rank en Authority, Alexa Traffic Rank, Del.icio.us bookmarks, Blog Value Estimator, Gunning Fog Readability Scores, Leapfish Domain Name Appraisal, Bloglines Subscribers, Bloginfluence Number en Blogshares Valuations).

Bovendien is er nog de lijst van meest invloedrijke blogs volgens Metatale en de lijst van Enchanté Heroes.

Ik heb bovendien wat moeite met de bewering dat de Blog50.NL rangschikking de meest bezochte en best gewaardeerde weblogs bevat. Google Pagerank en Technorati Rank worden bepaald aan de hand van het aantal links naar een weblog en hebben helemaal niets met waardering te maken, laat staan met bezoekers. Het aantal Bloglines Subscribers geeft aan hoeveel personen de berichten van een blog via de Bloglines webbased feed reader volgen. Het zegt helemaal niets over het aantal rechtstreekse lezers van een blog.

Blog50.NL heeft de blogs ook in verschillende rubrieken opgedeeld. Er is een rubriek "Vrouw", maar er is geen rubriek "Man". In welke rubriek zou een blog als Zattevrienden, ongetwijfeld de vaakst bezochte weblog uit België, best ondergebracht worden nu er geen rubriek "Man" is ?

Technorati : - -

03 oktober 2007

Analyse van de Marcom Top 100 - Oktober 2007

De Marcom Top 100 wordt maandelijks samengesteld op basis van de Google Pagerank, de Technorati Authority, de stemmen van Marketingfacts-leden en de waardering van de initiatiefnemers van de lijst. Vorige maand had ik reeds bekend gemaakt hoe de verschillende componenten bijdragen tot de score die bepaalt hoe hoog een blog scoort. Deze percentages zijn voor de editie van de Marcom Top 100 van oktober 2007 quasi gelijk gebleven.


De Google Pagerank telt iets zwaarder door (+0,3%), wat te wijten is aan het feit dat de Marcom Top 100 één blog minder telt met pagerank 3 en één blog meer telt met pagerank 7.

De invloed van Marketingfacts waardering is zeer lichtjes gedaald (-0,1%), wat kan verklaard worden door één blog minder met waardering 6 en één blog meer met waardering 5.

In september hadden alle blogs in de Marcom Top 100 in het totaal 2310 stemmen verzameld. Voor oktober zijn dit er ondertussen 2386, of een toename van 76 stemmen.

Het schermformulier vermeldt : Je stem wordt onthouden voor de Marcom Top 100 van volgende maand en daarna. Natuurlijk kun je je stem altijd wijzigen.

Het lijkt mij bizar dat voor 10 blogs uit de huidige Marcom Top 100 het aantal stemmen van september naar oktober gedaald is.

Frankwatching : 2 stemmen minder
Molblog : 5 stemmen minder
Frank-ly : 1 stem minder
Usarchy : 3 stemmen minder
Hans on Experience : 1 stem minder
Hardcopy : 1 stem minder
Reclamewereld.blog.nl : 1 stem minder
Propaganda : 2 stemmen minder
Life is one big idea : 1 stem minder
TND Media : 1 stem minder

Wat zou de verklaring hiervoor zijn ?

Een toename van het aantal uitgebrachte stemmen met 76 lijkt mij vrij laag te zijn. Zouden er echt zo weinig stemmen uitgebracht worden elke maand ?


Update 4/10/2007
Uit de discussie op een artikel bij Marketingfacts blijkt dat de geregistreerde leden van Marketingfacts slechts één stem kunnen uitbrengen. Zolang je je stemmen niet wijzigt blijven de 5 blogs die gekozen zijn meetellen als stem. Je kan natuurlijk steeds van mening veranderen, maar je stemmen in het verleden tellen dan niet meer mee. Gelukkig is de formulier op het stemformulier ondertussen wat duidelijker geworden.

Technorati : - -

Belgische blogs in de Marcom Top 100

In de vorige editie van de Marcom Top 100 (september 2007), het overzicht van de 100 belangrijkste Nederlandstalige weblogs op het gebied van marketing en communicatie, kwamen zoals reeds eerder bericht op dit blog 6 Belgische blogs voor.

Gisteren is de nieuwe rangschikking gepubliceerd. Deze keer zijn er 7 Belgische blogs opgenomen, waaronder dit blog.

Dit zijn alle opgenomen Belgische blogs.

Netlash op plaats 5 - zelfde plaats als vorige keer
MouseOver.be op plaats 41 - zelfde plaats als vorige keer
B.V.L.G. - dit blog op plaats 46 - voor de eerste keer opgenomen
Antenno op plaats 50 - één plaats gedaald
Max Management op plaats 85 - vier plaatsen gedaald
Endrone blogt op plaats 89 - één plaats gedaald
Second Life Crew op plaats 95 - één plaats gestegen

In de lijst van blogs die de top 100 niet gehaald hebben komen natuurlijk ook nog enkele Belgische blogs voor.

Codeboy.be op plaats 113 - voor de eerste keer opgenomen
OptiSeo blog op plaats 119 - twee plaatsen gedaald
Marketing Interactive op plaats 151 - één plaats gedaald
Eventplanner.be op plaats 158 - één plaats gedaald
Flanders DC op plaats 159 - één plaats gedaald
Sideburns op plaats 166 - voor de eerste keer opgenomen
Chilli Design & Multimedia op plaats 172 - vijf plaatsen gedaald

De Marcom Top 100 wordt maandelijks samengesteld op basis van de Google Pagerank, de Technorati Authority, de stemmen van Marketingfacts-leden en de waardering van de initiatiefnemers van de lijst. Van deze vier factoren is het aantal stemmen het makkelijkst te beïnvloeden. De blogs uit België hebben in vergelijking met de blogs uit Nederland tot nu toe minder stemmen gekregen.

Vandaar dat ik mijn oproep van vorige maand herhaal. Geef de Belgische blogs in de Marcom Top 100 een extra steuntje in de rug. Landgenoten, registreer u bij Marketingfacts en geef uw stem aan 5 blogs uit het onderstaande lijstje :

Antenno
B.V.L.G.
Chilli Design & Multimedia
Codeboy.be
Endrone blogt
Eventplanner.be
Flanders DC
Marketing.Interactive
Max Management
MouseOver.be
Netlash
OptiSeo Blog
Second Life Crew
Sideburns

Technorati : - - -

Related Posts with Thumbnails